banner564

TIR’ın dorsesi koparak yola düştü

Ağır yük araçları için yasak olan Girne-Lefkoşa yolunda seyreden akü ve mobilya yüklü TIR’ın dorsesi koparak yola düştü

TIR’ın dorsesi koparak yola düştü
banner598
Zorkun TAŞER
Diyalog Gazetesi’nin daha önce gündeme getirdiği, Girne-Lefkoşa anayolunda trafiğe çıkan ağır yük araçlarının tehlike yüzünden dün yine facianın eşiğinden dönüldü. Geçmişte ölümlü birçok kazanın yaşandığı bilinmesine rağmen, bu yolu, ağır yük araçları hala kullanmaya devam ediyor. 
Dün, Girne-Lefkoşa anayolu üzerinde bulunan Ciglos Virajına 200 metre mesafe kala, aşırı yüklü olarak seyreden bir tırın dorsesi koparak ana yol içerisine düştü.
Olay, Yılmaz Satılmış’ın kullandığı FH 420 plakalı tırın, dün saat 10.30 sıralarında Girne Limanından aldığı yükle Lefkoşa’ya doğru seyrederken, Ciglos Virajı’na 200 metre kala, aşırı yükten dolayı dorsenin tırla bağlantı noktasından kopması sonucu oldu.
Ayni anda bu yolu kullanan araç sürücülerinin büyük panik yaşamasına sebep olan olayın ardından yola düşen dorse tam 8 saat sonra kaldırılabildi.

Vatandaş tepkili
Trafiğin de uzun süre aksamasına neden olan bu kazayla ilgili tepkilerini ortaya koyan vatandaşlar “ilgililer artık gerekli önlemleri alsınlar, geçmişte uzun araçların karıştığı kazalar nedeniyle birçok insan hayatını kaybetti, yine birisinin ölmesini mi bekliyorlar” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474