banner564

TKP ittifakı kesinleşti

İzzet İzcan üyelerin desteği ile yeniden Genel Başkan seçildi

TKP ittifakı kesinleşti
banner598
Yılmaz YAKAR
Birleşik Kıbrıs Partisi’nin (BKP) 2. Olağanüstü Kurultayı’nda tek aday olan İzzet İzcan oy birliğiyle yeniden genel başkan seçildi. BKP Kurultayı’nda, Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler)  ile Değişim ve Kurtuluş  İttifakı Protokolü ile ittifakın temel ilkeleri de oy birliğiyle kabul edildi.
Protokol uyarınca iki parti eylem ve güç birliği yapacak. Seçim ittifakını da içeren protokol uyarınca BKP adayları ilk milletvekilliği seçiminde TKP Yeni Güçler listesinden seçime katılacak.
BKP Kurultayı tek listeden oluşan 20 kişilik Parti Meclisi ile 5 kişilik Yüksek Onur Kurulu’nu da oy birliğiyle seçti.
BKP’nin 2. Olağanüstü Kurultayı, dün saat 11.00’de Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) toplantı salonunda toplandı.
BKP Kurultayı’nda  TKP Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Seval Oyaltan da konuk olarak yer aldı.

İzcan: Solda işbirliği çalışmaları…
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan seçim öncesi kurultay üyelerine hitap etti, partide yaşanan gelişmeleri aktardı.
İzcan,  partisinin 2002’den beri  birleşik Kıbrıs’ı sağlama yönünde  yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu,  barışı ve kardeşliği en  yükseğe taşımaya devam ettiklerini halkın çıkarlarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti.
Kıbrıs halkının çağdaşlaşmasına katkı koyan bir parti olduklarını ifade eden İzcan,  parti yetkili organlarının kararları doğrultusunda  toplumsal muhalefeti örgütlemek için  yoğun çalıştıklarını vurguladı.
     İzcan, solun işbirliğini sağlamak amacıyla  CTP, TDP, YKP,ve TKP Yeni Güçler’e ve sivil toplum örgütlerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve  birlikte mücadele çağrısı yaptıklarını belirterek,” Parti kavgalarını bırakalım,  bir çatıda birleşelim, seçimlere birlikte girelim dedik. Bugüne kadar  solun güç birliğine  hiç bu kadar ihtiyaç olmadı” dedi.
     Yaptıkları çağrılara partiler arasında sadece TKP Yeni Güçler’in olumlu yanıt verdiğini kaydeden İzcan,  pati tüzüğüne uygun olarak da ittifakın oylanması için olağanüstü kurultay kararı aldıklarını söyledi.

“Partinin kalbine hançer saplıyorlar”
     İttifak ile ilgili  parti içi  tartışmalara ve kurultayı engelleme girişimlerine değinen İzcan,   “Partinin kalbine hançer saplıyorlar, arkalarında başkaları var” iddialarında bulundu.
İzcan,  “evlat” diyerek yetiştirdikleri kişilerin  BKP’yi öldürmek ve yok etmek için uğraştıklarını ileri sürdü.
    İzcan, 44 kişinin partiden istifa etmesiyle ilgili olarak da,  bunun  bir parti için önemli bir sayı olmadığı kaydetti

 Parti Meclisinde kimler var?

BKP’de 20 kişilik Parti Meclisi şu isimlerden oluştu:
  ”Ali Fegan, Ahmet İşbeceren, Ali Tümsoy, Bahire Korel, Doğa İzcan, Emin Taşker, Emir Gül, Hüseyin Yılmaz Yaşarcan, Hediye Yiğiter, Kazım Denizci, Kaşif H. Fevzioğlu, Mehmet Kızıldere, Münür Özdiren, Naci Arsaç, Osman Gümüşok, Ömer Köse, Salih Efendi, Salih R. Sonüstün, Uğur Sadi Sönmez, Yusuf Akama.” 

Yüksek Onur Kurulu

BKP Yüksek Onur Kurulu’nda ise şu isimler görev yapacak:
    “Aziz Kutlay, Fatma Alçıcıoğlu, Hilmi Hoca, Latif Baştürk, Tuncer Minare. “

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473