banner564

Toplanan çöpler  herkesi şaşırttı

Keep Lefke Clean isimli gönüllü çevre grubu hem karada hem denizde temizlik çalışması yaptı

Toplanan çöpler  herkesi şaşırttı
banner598

 Keep Lefke Clean isimli gönüllü çevre grubu tarafından Lefke bölgesindeki temizlik çalışmaları devam ediyor..

Bradley James Hakkı, Niyazi Toros, Ali Polili, Mustafa Çorba, Cihan Erdoğan isimli 5 çevre dostu tarafından başlatılan çevreci hareket gün geçtikçe yeni gönüllüler ve duyarlı vatandaşların katılımıyla büyümeye devam ediyor...
Gönüllü ekip geçtiğimiz Cumartesi sabah 09.30 da Gemikonağı sahil şeridini hem karadan hem de denizden iki ekiple çöplerden arındırmak üzere yeniden buluştu. Keep Lefke Clean gönüllüleri, bir ilke imza atarak tamamen kendi imkanlarıyla, deniz altına dalarak fileli torbalarla deniz altından Mardinli Restorant'tan Gemikonağı Adil Benzin Petrol İstasyonu karşısına kadar geniş çaplı bir temizlik gerçekleştirdi.
Keep Lefke Clean gönüllülerinin sözcüsü Bradley James Hakkı, denizden sokak lambası, teneke bira, şişe bira ve plastik çöpleri çıkartıldığını bunu bu güzel ülkemize yapanların utanması gerektiğini söyledi.
Hakkı, kara ekibinin Mardinli Restorant önündeki derenin denize bağlandığı köprü altından yığınlarca plastik, ağırlıklı çöp çıkardığını belirterek, “Yağmurların gelmesiyle birlikten bu dereden akanlar denizimizi çöplük haline getirecekti. Artık bu felakete dur demenin vakti geldi ve hatta daha fazla geç kalınmaması için tüm halkımızı çevreyi korumaya, geleceğimizi temiz tutmaya çağırıyorum” dedi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
VATANDAŞ
VATANDAŞ - 6 yıl Önce

HEP SÖYLÜYORUM. PİS BİR TOPLUMUZ

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474