banner564

Toplum lideri unutulmayacak

Dr. Fazıl Küçük, 33’üncü ölüm yıldönümünde tören ve etkinliklerle anılıyor

Toplum lideri  unutulmayacak
banner598
Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, 33’üncü ölüm yıldönümü olan bugün tören ve etkinliklerle anılıyor.
Dr. Fazıl Küçük için Anıttepe’deki Dr. Fazıl Küçük Anıtı’nda anma töreni düzenlenecek. Tören saat 10.26’da başlayacak.
Saat 11.15'te ise Dr. Fazıl Küçük için TMK Rauf Raif Denktaş Kültür Merkezi’nde anma töreni düzenlenecek. Buradaki törene Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük de katılacak ve konuşma yapacak. Öğrenciler ise marşlar okuyacak ve oratoryo sunacak. 

Özgürgün: Milli mücadelenin kahramanı
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dr. Fazıl Küçük’ün, Kıbrıs Türklerinin milli mücadele kahramanı ve hayatını Kıbrıs Türklerinin varlığını korumaya adamış büyük bir devlet adamı olduğunu vurguladı.
Başbakan Hüseyin Özgürgün yayımladığı Dr. Fazıl Küçük’ü anma mesajında, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve varoluş mücadelesi verdiği zor yıllarda kutsal bir görev üstlenerek toplumuna öncülük etmiş, Kıbrıs Türk mücadele tarihiyle bütünleşmiş büyük lider Dr. Fazıl Küçük’ü ölümünün 33. yıldönümünde saygı ve rahmetle andı.

Eroğlu: Mücadelesi yol gösterecektir
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün her zaman gönüllerinde, fikirlerinde yaşayacağını belirterek, “Mücadelesi her zaman Kıbrıs Türk halkına yol gösterecektir” dedi.
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Dr. Fazıl Küçük’ün 33. ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Eroğlu, “ Kıbrıs Türk halkı esarete, yok olmaya doğru itilirken bir özgürlük mücadelesi ve anavatan Türkiye’nin her türlü desteği ile devlet sahibi bir halk noktasına gelmişse Doktor Fazıl Küçük’ün bunda tarifi imkansız bir rolü vardır” ifadelerine yer verdi.

Ataoğlu: Umut ve güç kaynağı olmuştur
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 33’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlayarak, Küçük’ün sergilediği liderlikle toplumun umut ve güç kaynağı olduğunu vurguladı.

Berova: Düşüncelerinin takipçisiyiz”
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Dr. Küçük’ün duruşunu ve düşüncelerinin, KKTC’nin aydınlık geleceği için, çağdaş dünyayı yakalamak adına takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Mesajlar yayınlandı
Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla; Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü, TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkan Baki Aygün, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2017, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473