banner564

Toplumu yanıltıyor

BKP’den yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Nami’ye eleştiri yöneltildi:

Toplumu yanıltıyor
banner598
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin Direkt Ticaret Tüzüğü konusunda Kıbrıs Türk halkını yanılttığını savunarak, Direkt Ticaret Tüzüğü’nün Avrupa Konseyi Hukuk Bürosu tarafından “yasa dışı” ilan edildiğini öne sürdü. 
BKP, “Sayın Nami bunu bilmesine rağmen ısrarla tüzüğün biran önce kabul edilmesini ve izolasyonlar ile ambargoların kaldırılmasını talep etmekte ve toplumda yanlış algı oluşturmaktadır” iddiasında bulundu.
BKP Dış İlişkiler Sekreteri Salih Sonüstün yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’ye yönelik suçlamalarda bulundu. Nami’nin gerçekleştiridiği dış temaslar ve yaptığı açıklamalarda verdiği mesajlar ile toplumu sürekli yanılttığını iddia eden Sonüstün, ambargo ve izolasyonların nedeninin “çözümsüzlük ve Kıbrıs Türk liderliğinin ayrılıkçı politikaları” olduğunu savundu. 
Sonüstün, Özdil Nami’yi; “toplumda yanlış algı ve gereksiz beklenti oluşturacak açıklama ve davranışlardan uzaklaşmaya, Kıbrıs Türk toplumunun yaşadığı izolasyon ve ambargoların kaldırılması için uluslararası hukuka uygun seçenekleri değerlendirmeye” çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474