banner564

Tüm yetki Denktaş'ta

Aralarında Meclis Başkan Yardımcısı Alanlı'nın da bulunduğu beş kişi DP'de disiplin kuruluna verildi

Tüm yetki Denktaş'ta
banner598
Suna ERDEN
Milletvekilliği Erken Genel Seçimlerinde arzuladığı oyu alamayan Demokrat Parti’de (DP) iç hesaplaşma başladı. DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, “Kendi içimizde bulunup bugün iyi bir zafer kazanan UBP’nin kutlama törenlerinde bulunan arkadaşıma çok selamlarımı gönderirim” şeklinde ifadesinin ardından seçimlerde başka partiler için çalıştığı iddiasıyla 5 kişi disipline sevk edildi.
Seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından parti içinde başlayan tartışmalar üzerine toplanana parti meclisi dün seçim döneminde başka partinin adaylarına destek verdikleri tespit edilen 5 kişi için ihraç isteminde bulundu. Parti meclisinin toplantısında bu yönde karar alındığı öğrenilirken, disipline sevk edilen isimlerin Meclis Başkan Yardımcısı DP İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Parti Meclisi üyesi Hüda Hüdaverdi, Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Hüdaverdi, Lefkoşa Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Shanableh, Gönyeli Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Hüdaverdi olduğu belirtildi. Başka isimlerin de gündemde olduğu, tespit çalışmalarının sürdüğü ve disipline verileceklerin sayısının artabileceği kaydedildi. 
Disipline verilen isimlerin parti tüzüğünün 93. maddesine uyarınca hakkında işlem yapılacağı öğrenildi.

Denktaş’a tam yetki verildi
Öte yandan Demokrat Parti (DP) Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi dün akşam seçimi değerlendirmek ve olası bir hükümet oluşumunu görüşmek amacıyla toplandı.
Toplantıda, hükümet kurma çalışmalarını yürütmek için DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’a oybirliği ile yetki verdi.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş basına yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Hükümet görüşmeleri konusu Parti Meclisi’nde enine boyuna tartışılmış ve Genel Başkan olarak bana tam yetki verilmiştir. Bu görüşmeleri yürütürken önemli addedilen prensiplerden kopmaksızın bir müzakere dönemi geçirilmesi gereği üstünde durulmuştur. DP ile ilgili olsun olmasın tüm raporların soruşturulması, Başkanlık Sisteminin tartışmaya açılması, Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nın yeniden ele alınması, Kamu Reform Yasası gibi hususların hayata geçirilmesi ve siyaset ile halkımızı yeniden barıştıracak bir icraat dönemi yaşatılması gereği öne çıkmıştır. Parti Meclisi’nin bu önerileri doğrultusunda partilerle gerekli görüşmeleri yürüterek sonucu tekrar Parti Meclisi’nde değerlendireceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473