banner564

Tümü yağmalandı

Devletin tasarrufunda bulunan ve sahipsiz bırakılan milyonlarca dolar değerindeki 4 otel çürümeye terk edildi

Tümü yağmalandı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Bir zamanlar Gazimağusa’nın en gözde turistik tesislerinden olan Sea Side, Mimoza, Park ve Rebecca otelleri ilgisizlik ve bakımsızlık yüzünden çökme noktasına geldi. Tümü devlete bağlı kuruluşların kontrolünde olan sözkonusu otellerin atıl vaziyette bırakılması nedeniyle milli servetin yok olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, hükümetin acil önlem almasını istiyor.
   Sahipsiz bırakılan otellerde kapılar, pencereler, hatta elektrik kabloları dahi sökülüp, götürülmüş, iç ve dış mekanlarda ağır tahribatlar oluşmuş.
   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; atıl vaziyetteki Sea Side Oteli’nin mülkiyeti Çalışma Bakanlığı’na bağlı, Sosyal Sigortalar Dairesi’ne ait. Koca otelin yıkılmaya yüz tutmuş görünümü bölgeden geçen yerli, yabancı herkesi üzerken, Sosyal Sigorta Kurumu’nun uğradığı maddi zararlar 
üzüntüyü daha da artırıyor.
   Salamis Bay Conti otele yakın mesafedeki Mimoza Otel de  Çalışma  Bakanlığı’na bağlı İhtiyat Sandığı’na ait.  Bir ara satışı ve ortaya çıkan sorunlar nedeniyle geri alınan Mimoza otelin yeniden satışının mahkemeden alınan ara emri ile engellendiği belirtiliyor. Vatandaşlar, bu emrin kaldırılması konusunda İhtiyat Sandığı’nın  ne yaptığını merak ediyor.

Restore edilecekti, terk edildi
   Geçmiş yıllarda 4 yıldızlı oteller listesinde yer alan ve özellikle yabancı turistlere hizmet veren Park Otel, yıllar önce restore edileceği gerekçesiyle faal olmaktan çıkarılmıştı. Ancak mülkiyeti devlette olan bu otel de kendi kaderine terk edilerek, çökme noktasına geldi.
   Gazimağusa’nın bir başka güzel oteli Rebecca birçok talihsizlikler yaşadı. Önce özele kiralanan bu otel, daha sonra DAÜ’nün kullanımına verildi. Bir süre öğrenci yurdu olarak kullanılan Rebecca otel tekrardan özele kiralandı ama işletilemedi. Sahipsiz bırakılan otellin kapı ve pencereleri dahil, tüm eşyaları talan edildi.

Hükümet karar almalı
   Kendi kaderine terk edilerek yok olma tehlikesi geçiren 4 otelin yeniden turizme kazandırılması için hükümetin acil önlemler alması isteniyor.
   Diyalog muhabirine konuşan Gazimağusa’daki turizmciler, milli servetin göz göre göre heba olduğunu, mal sahibi durumundaki devlet kurumlarının da bunu seyrettiğini belirterek, karar üretilmesi için daha fazla zaman harcanmaması çağrısında bulundular.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 10:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 7 ay Önce

Çok güzel bir Yazı

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473