banner564

Turizmde yeni umut

Nabi Avcı ve Fikri Ataoğlu’nun imza koyduğu anlaşmada, Türkiye’de 10 ilde ve Almanya ile İngiltere’de tanıtım etkinlikleri öngörülüyor

Turizmde yeni umut
banner598
İbrahim DİRAN
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) günübirlik ziyaret düzenleyen Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, üst düzey temaslarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından kabul edilen konuk Bakan Avcı, KKTC’deki mevkidaşı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Turizm İşbirliği Eylem Planı’nı imzaladı.
Eylem planı, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı arasında turizmin geliştirilmesi hususunda planlama, tanıtma, teknik destek ve eğitim hususunda işbirliğinin ileriye götürülmesini öngörüyor.
Eylem planı çerçevesinde, Türkiye’de 10 ilde ve Almanya ile İngiltere’de tanıtım etkinlikleri öngörülüyor.

Çalışmalara teknik destek…
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın imza attığı metinde, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dış ülkelerde çalıştığı halkla ilişkiler şirketlerinden KKTC’nin de ayni şartlarda hizmet alması için çalışma başlatılması ve turizm fuarlarında teknik destek verilmesi de öngörülüyor.
Eylem Planında, İngiltere ve Körfez ülkelerinden Azerbaycan ve İran pazarlarına yönelik tanıtım çalışmalarına teknik destek sunulacağı belirtiliyor.
Ülkesel fiziki plan ve özel turizm bölgelerinin oluşturulması, tarihi ve kültürel mirasın korunması için yapılacak çalışmalar yönünde teknik destek verileceği belirtilen eylem planında, eğitim alanında da teknik destekler öngörülüyor.

Avcı: Ziyaret, kopmaz bağların göstergesi
Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndaki imza töreninin ardından basına konuşan TC Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirdiğini, bu geleneğin KKTC ile Türkiye arasındaki kopmaz bağların göstergesi olduğunu söyledi.
Eylem planının iki ülke arasında turizm alanında var olan ilişkileri daha da ileriye götüreceğine inandığını belirten Avcı, “Türkiye ile Kuzey Kıbrıs’ın hem ayrı ayrı, hem de birlikte iyi bir turizm potansiyeli var. Gerek TC, gerek KKTC’nin bu potansiyeli bu güne kadar hak ettiği ölçekte değerlendirebildiği söylenemez” dedi.
Avcı, yurt dışında yaşayan Türklere ve Kıbrıslılara, Ramazan bayramını KKTC ve Türkiye’de geçirme çağrısında da bulundu.

Ataoğlu: Tanıtım festivalleri düzenlenecek
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Eylem Planı altında Türkiye’de 10 ilde, ardından Almanya ve İngiltere’de tanıtım festivali düzenleneceğini, Türkiye’deki festivallerin sadece turizm tanıtım festivali olarak düzenlenmeyeceğini, yüksek öğretimden üretime ve kültüre kadar pek çok sektörde tanıtım fırsatı yakalanacağını söyledi.
Görüşmelerinde Avcı’nın, Bursa ve Eskişehir’den Ercan’a uçuşlar başlatılacağını söylediğini ifade eden Ataoğlu, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olduğundan hiç şüphe duymadıklarını söyledi.
Ataoğlu, işbirliği protokollerinin Türkiye ile her yıl imzalandığını, ancak bunun 10 ili kapsaması nedeniyle farklı olduğunu söyledi.

İki saat erken döndü
Öte yandan Turizm eylem planıyla ilgili imza töreni için KKTC’ye gelen Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, temaslarını tamamlayarak dün saat 16.30 sıralarında adadan ayrıldı.
KKTC’de resmi temaslarda bulunan Avcı, programda yapılan değişiklikle planlanandan yaklaşık 2 saat önce Türkiye’ye döndü.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 09:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali mehmet londra
Ali mehmet londra - 8 yıl Önce

Bu kacinci hayata gecmeyen anlasma acaba?

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473