banner564

Türkçeyi öğrenecek

35 gram kokain ve 30 gram Hint keneviri tasarrufundan yargılanan Kıbrıslı Rum Athinakis ‘sadece 18 ay’ hapislik aldı

Türkçeyi öğrenecek
banner598
Çiğdem AYDIN
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekiplerinin 7 Haziran 2017 tarihinde, Kermiya Sınır Kapısı’ndaki operasyonunda kokain türü uyuşturucu madde ile yakalanan Kıbrıslı Rum sanık Athinakis Michail hakkındaki karar dün açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’ın oy birliği ile vermiş olduğu kararı Ulunay açıkladı. 
Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini, sanığın işlemiş olduğu suçun çok ciddi ve yaygın suçlardan olduğunun altını çizdi. Kıdemli Yargıç, sanığın Kermiya sınır kapısından giriş yapmak isterken tespit edildiğini, tasarrufunda 30 gram kokain türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 

Kaldığı otel odasın 35 gram bulundu
Kıdemli Yargıç Ulunay, ayrıca sanığın Girne bölgesinde kirasında bulunan hotel odasında yapılan aramada ise 6 ayrı paket içerisinde toplam 5 gram kokain türü uyuşturucu ile 2 ayrı pakette 30 gram hintkeneviri ve uyuşturucu tartmakta kullanılan hassas terazi bulunduğunu belirtti. Ulunay, aktarmış olduğu tüm olgular ışığında bu tür suçları işleyen kişilere hoş görü ile yaklaşılamayacağını ve ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kıdemli Yargıç, sanığı heyet olarak suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan tüm olgular ve emareler ışığında 18 ay hapis cezası ile cezalandırmayı uygun ve adil bulduklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474