banner564

Türkiye polisi devrede

Girne Limanı’nda ele geçirilen bin 665 adet uyuşturucu hapla ilgili tutuklanan zanlıların ifadesinin ardından soruşturma uluslararası boyut kazandı

Türkiye polisi devrede
banner598
Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yapan TIR’ın dorsesinde ele geçirilen bin 665 adet uyuşturucu hap ile ilgili oldukları iddiasıyla tutuklanan Cengiz Alkaya, Hüseyin Salın ve Serkan Aygün aleyhindeki soruşturma devam ediyor. 
Zanlılar aleyhinde alınan 3’er günlük tutukluluk süresinin ardından, ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.
 Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis, zanlılar aleyhinde alınan 3 günlük tutukluluk süresinde Alkaya ve Salın’ın itirafları olduğunu söyledi. Polis, tutukluluk süresinde ülkeye ithal edilen hapların Türkiye bağlantılı olduğunu tespit ettiklerini ve Uluslararası bir suç olduğunu belirterek Türkiye Cumhuriyeti Polisi ile karşılıklı iş birliği içinde olduklarına dikkati çekti. 

15 kişi sorgulandı
15 kişinin sorgulanıp, 6 kişiden ifade alındığını söyleyen polis, ele geçirilen bin 665 adet hapların devamı olduğu bilgisine ulaştıklarını, ayrıca uyuşturucu haplarla birlikte bulunamayan hintkeneviri olduğunu da belirtti. 
Polis, zanlı Serkan Aygün’ün tutuklanmadan önce zanlı Hüseyin Salın ve kendi cep telefonunu ortadan yok ettiğini söyledi. Kayıp olan birçok emarenin de olduğuna dikkati çeken polis, sorgulanması gereken 20 kişinin olduğunu belirterek zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu.  Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 7 gün ek tutukluluk kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2017, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474