banner564

Tutuklanan 5 kişiden biri Kıbrıslı Rum çıktı

Güneyden, kuzeye gümrüksüz Kros Motor sevkiyatı nedeniyle tutuklanan 5 kişiden biri Kıbrıslı Rum çıktı

Tutuklanan 5 kişiden biri Kıbrıslı Rum çıktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Güney Kıbrıs’tan, Kuzey Kıbrıs’a gümrüksüz Kros Motor sevkiyatı nedeniyle tutuklanan biri Kıbrıslı Rum olan 5 kişi dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.
Olay ile ilgili tutuklanan Serdar Mütella, Kıbrıslı Rum kadın Marina Papachristoforou, Oğuzhan Yıldızdal, Abdurrahman Davulcular ve Cankut Atatüre hakkında mahkeme, birer gün tutukluluk kararı verdi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Derman, zanlıların 18 Ağustos 2014 tarihinde zanlı 3 Oğuzhan Yıldızdal’a ait araç ile Rum tarafına giderek 4 adet kros motor ve bir adet atv  motor aldıklarını, bu motorları Akyar sınır kapısından Gümrük yasasına aykırı bir şekilde KKTC’ye geçirdiklerini söyledi.  Emarelerden 2 adet kros motor ile 1 adet atv motorun bulunduğunu söyleyen Derman, 2 adet kros motorun henüz aranmakta olduğunu dile getirdi.

Davulcular ile Atatüre suçlarını kabul etti.
Zanlı 4 Abdurrahman Davulcular ile zanlı 5 Cankut Atatüre’nin verdikleri gönüllü ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini söyleyen Derman, soruşturmanın yeni başladığına dikkat çekerek, ifadelerin teyit ve tesbitinin yapılacağını ve aranmakta olan emalerin olduğunu gerekçe gösterip zanlıların birer gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Zanlılarında itrazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların birer gün poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 10:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Mevlanayı almayın ağzınıza çarpılırsınız makaryosu örnek alınız daha fazla yakisir size

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474