banner564

“Tüzüğü incelesin”

Katip Demir, Cittaslow Ağı’nın yapılan genel kurulunun geçerli olmadığını savundu, yeni Başkan Sarıçizmeli’den jet yanıt geldi

“Tüzüğü incelesin”
banner598
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı’nın önceki gün yapılan genel kurulunun geçerli olmadığını savundu. Mehmetçik Belediye Başkanı ve Cittaslow Kuzey Kıbrıs Ağı Koordinatörü Cemil Sarıçizmeli, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir’in Cittaslow Kuzey Kıbrıs ağıyla ilgili açıklamasının yanıltıcı ve eksik olduğu görüşünü belirtti. Sarıçizmeli, “Katip Demir tüzüğü incelesin” dedi. 
Demir dün yaptığı açıklamada, 2017’de Avusturalya'da yapılan Cittaslow Genel Kurulu’nda, KKTC Ağ Başkan olarak kendisinin, ülke ağları başkanları kuruluna oy birliğiyle seçildiğini belirtti. Demir, KKTC Ulusal Ağı’nın kuruluş ve ağ başkanlığının Yeniboğaziçi'nde olduğunu gösteren İtalya merkezden hazırlanmış belgenin elinde olduğunu kaydetti.
Mehmetçik ve Lefke Belediye Başkanlarının ve koordinatörlerinin önceki gün yaptıklarının gayrı yasal hareket olduğunu öne süren Katip Demir, “Cittaslowun barışçıl, sevgi ve paylaşım odaklı politikalarını benimsemek yerine önümüzdeki yerel secimde bu işten nasıl nema sağlarım mantığına yenik düşmesini üzülerek izledik” ifadelerini kullandı.
Demir, Cittaslow felsefesinin kendilerine ödev verdiği şekilde davranmaya makam ve mevki için değil bu felsefeye yürekten inandıkları için devam edeceklerini belirterek, bu yaşananlar olmamış gibi yine bu iki belediyeyle ve teknik ekiplerle çalışmaya devam edeceklerini ve 2019’da KKTC’de yapılacak genel kurula hazırlanmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Sarıçizmeli’den jet yanıt
Mehmetçik Belediye Başkanı ve Cittaslow Kuzey Kıbrıs Ağı Koordinatörü Cemil Sarıçizmeli, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir’in Cittaslow Kuzey Kıbrıs ağıyla ilgili açıklamasının yanıltıcı ve eksik olduğu görüşünü belirtti.
Sarıçizmeli, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir’in bugün yaptığı açıklamayı yanıtladığı yazılı bir açıklama yaptı.
Demir’in yanıltıcı ve eksik bilgi verdiğini kaydeden Sarıçizmeli, Demir’in bugüne kadar yapmadığı ve yaptırmadığı çalışmaları bundan sonra niye ve hangi mantıkla yapacağını sordu.
Sarıçizmeli, Katip Demir’in 11 Aralık 2016’da Mehmetçik’te yapılan toplantıda Cittaslow Tüzüğü’nün 27. maddesi uyarınca üye kentlerin oy çokluğu ile Ulusal Koordinatör seçildiğini, bu görevin ona Uluslararası Koordinasyonu Komitesi’nde Kuzey Kıbrıs Ağı’nın doğal temsilcisi hakkı verdiğini, yani 2017 Genel Kurulu veya herhangi başka bir genel kurulda seçilme diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti.
Bunun tüm ağ koordinatörlerine verilen bir temsiliyet olduğunu ve Demir’in zikrettiğinin 10 koltuk değil, ağ sayısı ve doğal üyeliklerden oluştuğunu, “Ülke Ağları Başkanları Kurulu” diye bir kurulun da bulunmadığını anlatan Sarıçizmeli, dünkü genel kurulun yasa dışı olduğunu iddia eden Katip Demir’in Cittaslow Tüzüğü’nü incelemesini istedi.
Cemil Sarıçizmeli, Cittaslow Tüzüğü’ nün 27. maddesinin toplantı çağrılarının ve kararlarının ulusal koordinasyonu komitesine ait olduğunu açıkça belirttiğini kaydederek, şunları ifade etti:
“Bu da yeter sayısı bulan diğer belediye başkanlarının veya temsilcilerinin istediği zaman toplantı yapma ve karar üretme yetkilerinin olduğu anlamına gelmektedir. Eğer sayın başkan zahmet edip tüzüğü incelemiş olsa idi bugünkü yaptığı ve tamamı ile yanıltıcı iddialar içeren açıklamasının ne kadar komik olduğunu anlayacaktı.”

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2018, 04:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473