banner564

UBP atağa kalktı

Sunat Atun, Ersin Tatar ve Kemal Dürüst, dün ayrı ayrı açıklama yaparak hükümetin icraatlarını eleştirdi

UBP atağa kalktı
banner598
Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Sunat Atun, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar ve UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Milletvekili Kemal Dürüst dün ayrı ayrı birer açıklama yaparak hükümeti eleştirdi. UBP’den yapılan açıklamada Genel Sekreter Atun, hükümetin beceriksizliği yüzünden ülke ekonomisinin komaya girdiğini savundu.
Sunat Atun, ekonomik programı olmadığını iddia ettiği hükümetin önceden “işe yaramaz” ve “bize uymaz” dediği ekonomik programa sarıldığını ileri sürdü.
Büyük vaatlerle göreve gelen hükümetin tam anlamıyla bir hayal kırıklığı olduğunu iddia eden Atun, hükümetin ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun ekonomi konusunda vizyon ortaya koyamadığını öne sürdü.
“Devlet yönetiminde büyük bir uyumsuzluğun yaşandığı bir hükümet görevdedir” diyen Atun, hükümetin bütçe açığı ve enflasyon hedeflerini tutturamadığını, öngörülen rakamların fazlasıyla aşıldığını savundu.
Hükümetin bir an önce görevi bırakmasının ülkenin çıkarına olacağını iddia eden Atun, hükümete yönelik gensoru verilmesini de gündemlerine alabileceklerini ifade etti.

Tatar: Yıkıma daha fazla izin vermeyeceğiz
UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar da hükümet ortakları Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Demokrat Parti Ulusal Güçlerin (DP-UG) partizanca hareket ettiğini savunarak, her alanda yıkım yaptıklarını öne sürdü.
Tatar, “Meclisin açılmasına sayılı günler kala hem Başbakanı hem de hükümetini uyarıyorum, bu yıkımların ülkeyi daha fazla etkilemesine izin vermeyeceğiz” dedi.
Tapu-Kadastro Daire Müdürü Hüdaverdi İyikal’ın görevden alınacağına dair haberleri şaşkınlıkla okuduğunu söyleyen Tatar, hükümetin kurulurken “şeffaflıktan” bahsettiğini ancak son aylarda yapılanların “şeffaflıktan” uzak olduğunu savundu.

Dürüst: Narenciye üreticileri derhal ödenmeli
UBP Güzelyurt İlçe Başkanı ve Milletvekili Kemal Dürüst ise, hükümetin narenciye üreticilerini mağdur ettiğini savunarak, narenciye üreticilerinin alacaklarının derhal ödenmesini talep etti.
Dürüst yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik yapının en önemli yapı taşlarından olan narenciye sektörünün hükümetten gerekli önemi görmediğini ileri sürerek “Narenciye ürünü milli bir servettir. Bizim çağrımız; milli servete sahip çıkılmasıdır” ifadelerini kullandı.
Üreticinin bankalara borçlanarak ağaçlarını kurutmama pahasına bakım yaptığını vurgulayan Dürüst, Cypruvex’in 6 ay önce aldığı ürünün bedellerini halen ödemediğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474