banner564

UBP kurultayındaki başkan adayı sayısı 5 oldu

Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner’in dün yaptığı açıklama ile UBP kurultayındaki başkan adayı sayısı 5 oldu

UBP kurultayındaki başkan adayı sayısı 5 oldu
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner, dün Cumhuriyet Meclisi Mavi Salonda düzenlediği basın toplantısı ile UBP 20. Olağan Kurultayında Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı ve projelerini anlattı.
Saner’in adaylığını açıklamasıyla UBP’nin ekim sonu yapılacak kurultayındaki genel başkan aday sayısı 5’e yükselmiş oldu. Kurultayda Hüseyin Özgürgün, Ersin Tatar, Nazım Çavuşoğlu, Ünal Üstel ve Ersan Saner’in yarışması bekleniyor.
Saner, siyasilerin en temel görevlerinden birinin; mensubu bulundukları ülkenin, vatandaşlarının yaşamlarına onurlu ve güvenli bir şekilde katkı sağlamak olduğunu kaydetti.
Ülkenin büyük ekonomik daralma ve siyasi açmazlar içerisinde olduğunu söyleyen Saner, “Doğru zamanda doğru siyasi tercihi yapmak geleceğimiz için büyük önem arz eder. Artık kaybedecek zamanımız kalmamıştır. Ülkemiz insanı mutsuz ve umutsuzdur. Mevcut yapılanma ve anlayışlar maalesef sorunlara doğru ve sürdürülebilir çözüm üretmekten çok uzaktır. Siyaset, geçici önlemler ve popülist yaklaşımlarla günü kurtarma çabasına dönüşmüştür” görüşünü ortaya koydu.
Ersan Saner, hiçbir sorunun çözümsüz olmadığını, ancak çözümlenememiş sorunların bireylerin ve toplumların kaderi olamayacağını ifade ederek, “Yeter ki vizyonumuzu, misyonumuzu ve ilkelerimizi doğru tespit edip çözüm için ortaya güçlü bir irade koyalım” dedi.

“Ciddi değişimlerin arifesindeyiz…”
Sorunların çözümünde ihtiyaç duyulanın “İlkeli”, “Duyarlı” ve “Çağdaş” siyasi yaklaşımlar olduğuna işaret eden Saner, ülkenin sosyal, ekonomik ve siyasal ciddi değişimlerin arifesinde olduğunu, bir yandan Kıbrıs konusunda diğer yandan ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarda çok kritik dönemeçlerden geçtiklerini işaret etti.
Kıbrıs konusunda Rum tarafının isteklerinin ortada olduğunu, Türk tarafının da anlaşma istediğini ifade eden Saner, “İki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün yer aldığı bir anlaşma istiyoruz” dedi.

“Partimizin yeniden imarı için…”
Ersan Saner, “Bir mimar olarak partimizin, ülkemizin çağdaş anlamda yeniden imarı için, esaslı değişim için tüm gücümle çalışmak üzere 20. Olağan Kurultay’da Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlığı’na adayım” diyerek, halk ve partilileriyle birlikte ihtiyaç duydukları bu “gerçek değişimi” yapacaklarına inanç belirtti.

“UBP demokratik yönetilmeli”
Saner, konuşmasını “UBP demokratik olarak yönetilmelidir. UBP’yi ucuz yollara başvurarak ele geçirmeye çalışmak bu partiye ve devletimize verilebilecek en büyük zarardır. Ben bir an önce akl-ı selimin galip geleceğine ve demokratik bir kurultayla tüm organlarımız için örnek bir seçim yapacağımıza, halkımız, ülkemiz için yeni güzel projeler ortaya koyacak bir UBP’nin gündeme geleceğine inanmak istiyorum” diyerek tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473