banner564

Uçuşlar ucuzladı

Darbe girişimi sonrasında Ercan’a yönelik uçuşlarda azalma olmadı, ancak yolcu sayısı yüzde 11 oranında azaldı

Uçuşlar ucuzladı
banner598
Pelin YÜKSELAY
Türkiye’de 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimi hiç şüphesiz en çok turizmi etkiledi. Darbe girişimi sonrası yaşanan iptaller gerek Türkiye gerekse de ülkemiz turizminde olumsuz etkilerini göstermeye başladı. 
   Diyalog muhabirinin konuyla ilgili  görüşlerine başvurduğu Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, darbe girişimi sonrası seferlerde azalma görülmediğini, aksine küçük oranda da olsa bir artışın yaşandığını, ancak yolcu sayısında azalmaların olduğunu söyledi.  
   Sofi, uçuşların tam kapasite ile gerçekleşemediğini, adaya gelen yolcu sayısında yüzde 11 oranında düşüş yaşandığını kaydetti.

Bilet fiyatları ucuzladı

   Yolcu sayısının azalmasıyla birlikte, uçuş sayısını alatmayan uçak şirketleri bilet fiyatlarında önemli düşüşler yapmaya başladı.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre, bugünkü İstanbul-Ercan seferlerinde Pegasus’tan en düşük 95, en yüksek 135 TL’ye tek yön bilet bulmak mümkün.
   Atlasjet’in bugünkü İstanbul-Ercan uçuşlarında en düşük fiyat 116, en yükseği 166 TL.
   THY’nin ise aynı hatta en düşük bilet fiyatı 128, en yüksek 163 TL.

71 sefer gerçekleşti

   Elde edilen bilgilere göre, yolcu trafiğinin en yoğun olduğu Cumertesi günü Türkiye’nin farklı havalimanlarından, KKTC’nin Ercan Havaalanı’na 71 uçak seferi gerçekleşti.
   Pegasus 21 seferle ilk sırada yer alırken, THY 20 seferle ikinci sıraya yerleşti.
   Diğer 30 seferi ise Atlasjet, Onur Air ve Bora Jet gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2016, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474