banner564

Ülkede ‘kaçak’ yaşıyor

Hırsızlık, cinsel saldırı, soyguna teşebbüs gibi birçok suça karışan Edwin Timah Acha tutuklu yargılanacak

Ülkede ‘kaçak’ yaşıyor
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne’de oyuncak tabanca ile Kozan Döviz Bürosu’nu soymaya kalkışan ancak işyeri sahibinin direnmesi sonucu amacına ulaşamadan kaçan Kamerun uyruklu zanlı Edwin Timah Acha, hakkındaki soruşturma tamamlandı. 12 günden beri  tutuklu bulunan zanlı, dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede, soygun girişiminden 5 gün sonra yakalanan zanlının ülkede turist statüsünde bulunduğu ve birçok suça karıştığının tespit edildiği belirtildi. Zanlının, “Hırsızlık, Cinsel saldırı ve Soyguna” teşebbüs başta olmak üzere birçok suç işlediğini belirten polis, zanlının kaçak yoldan Güney Kıbrıs’a geçerek orada da soyguna teşebbüs ettiği gerekçesiyle arandığını ifade etti.

Suçunu kabul etti
Mahkemede, Girne’de 7 Temmuz tarihinde saat 08.30 sıralarında meydana gelen soygun girişiminde, Kozan Döviz Bürosuna giren zanlının elindeki  tabancayı işletmeci Kozan Özel’e doğrultarak silahlı soyguna teşebbüste bulunduğu ancak işletmecinin direnmesi üzerine paniğe kapılıp herhangi bir şey çalamadan olay yerinden kaçtığı belirtildi. Zanlının 11 Temmuz tarihinde tutuklandığını belirten polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini açıkladı. 

Hem Güney’de hem Kuzey’de
Polis, araştırmalar sonucu KKTC’de silahlı soygun girişiminde bulunma, gece ev açma, sirkat, gece ağır bir suç işleme kastı ile ev açmaya teşebbüs, cinsel saldırı, askeri yasak bölgeyi ihlal, kanunsuz bıçak taşıma ve kanunsuz mal tasarrufu suçlarını işleyen zanlının, Güney Kıbrıs’ta da arandığını söyledi. Polis, zanlının, Güney Kıbrıs’a kaçak yoldan gittiğini ve orada soygun girişiminde bulunduğunu öğrendiklerini belirtti. Zanlının, Güney Kıbrıs’ta da arandığını ifade eden polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

 Mahkemeden özür diledi
Mahkemede söz hakkı verilen zanlı, cinsel saldırı ve askeri yasak bölgeyi ihlal suçları hariç diğer tüm suçlamaları kabul ettiğini söyledi. Zanlı, kendisine adil bir şekilde davranıldığını dile getirerek, mahkemeye teşekkür etti. Zanlı, “Tecavüze teşebbüs, askeri yasak bölgeyi ihlal suçları hariç diğer suçlamaları kabul ediyorum. Mahkemeden özür dilerim. Suç işlediğim dönemlerde çok büyük sorunlar içerisindeydim” şeklinde konuştu.
Aktarılan tüm olguları değerlendiren mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına ve  3 gün süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474