banner564

Ülkeyi terk ettiler

Srilankalı mültecileri stajyer tayfa olarak gösterdikleri iddiasıyla mahkemeye çıkarılan C-Star isimli geminin armatörü, kaptan ve mürettebatı delil yetersizliğinden serbest bırakıldı

Ülkeyi terk ettiler
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Limanına 3 gün önce  demirleyen ve polis tarafından alıkonulan C-Star isimli geminin armatörü Sven Tomas Egerström, kaptanları, Nayna İndika Hettidon, Alexander Nichkolaus Bernard Schleyer ile mürettebatlar, Sasindren Pariyasamy Sundararaj, Kamalsiri Hellsage, Kannan Selvanthan, Kumara Kuranathilaka Witharamalage, Herath Mudiyanselage ve Thirumurugan Gunasabapathipillai, sahte evrak düzenleyerek, gemide bulunan 20 Srilanka uyruklu mülteciyi stajyer tayfa olarak göstermek suçlaması ile mahkeme huzuruna çıkarıldı. Adli Şube’de görevli polis memuru Tukay Alper, mahkemeye olayla ilgili bulguları aktardı.   Alper, konu gemide yolcu olarak bulunan ve Dubuti’den gemiye binen 20 Srilanka vatandaşını, gemide stajyer tayfa olarak gösterildiğini ve sahte olduğuna inanılan gemici defterlerinin, muhaceret polisine ibraz edildiğini bildirdi. Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere haklarındaki soruşturma tamamlanan zanlılar dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. C-Star isimli geminin mürettebatı ve diğer kişilerin Kuzey Kıbrıs’tan ayrıldığı öğrenildi.

Delil yetersizliğinden serbest kaldı
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Limanında bulunan C Star gemisi kaptan ve mürettebatı delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.
İşlemlerin tamamlanmasının ardından kaptan ve mürettebatı polis eşliğinde Gazimağusa Limanına götürülerek aynı gemi ile Gazimağusa Limanından ayrılmaları sağlandı.
Gemi sahibi de polis gözetiminde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geçmek üzere yine polis eşliğinde Akyar Kara Giriş Kapısına götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2017, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473