banner564

Ülkücüler dün gelmedi

İşyerinin önünde sözde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açan ve KKTC’ye ‘Sahte devlet’ diyen Başdoğrultmacı ve eşinin mahkemesine devam edildi

Ülkücüler dün gelmedi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da bulunan iş yeri önünde yaklaşık 2 yıl önce sözde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açarak, KKTC için “sahte devlet” dediği suçlaması ile yargılanan Koray Başdoğrultmacı ve eşinin duruşmasına dün devam edildi.
Koray Başdoğrultmacı ve eşi  Çinel Senem Sunel’in duruşması öncesinde polis, mahkeme binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Fakat önceki duruşmalarda mahkeme binası önüne protesto gösterisi düzenleyen ülkücü ve milliyetçi grup dün gelmedi.
Edinilen bilgiye göre ülkücü ve milliyetçi grup içerisinden 13 kişiye kanunsuz topluluk oluşturma suçundan dava okunduğu ve bu sayının da artacağı öğrenildi.
İddia Makamı adına Savcı Ahmet Özlemler dün mahkemeye 2 tanık dinletti, bu tanıklardan Polis Baş Müfettişi Ümit Şahmaran olay yerine intikal edip sanık 1 Koray Başdoğrultmacı’ya suçunu izah ettiği zaman, Başdoğrultmacı’nın kendisine karşı binada bulunan KKTC ve Türkiye bayraklarını göstererek,  “Önce o sahte bayrakları indir” dediğini ve “benim bayrağım budur” şeklinde konuştuğunu  aktardı.

“Polis gelmese ben müdahale edecektim…” 
İddia Makamının mahkemeye diğer dinlettiği tanık olan, aynı zamanda olayın görgü tanığı Alparslan Ulak eve gittiği sırada, sanığın bayrak açtığını gördüğünü ve durumu  polise bildirerek, polisin gelmemesi halinde kendisinin müdahale edeceğini söylediğini ve şikayeti bizzat kendisinin yaptığını aktardı. 

Başdoğrultmacı açıklama yapmak istiyor…
Sanıkların avukatı Eylem Şerifoğlu, Ulak’ın sanık ve abisinin daha önceden yine bayrak ile ilgili gelişen bir olay nedeni ile bir husumeti bulunduğunu ve bu yüzden sanıklardan şikayetçi olduğunu iddia etti.
Dava duruşmaya devam edilmek üzere 4 Haziran Perşembe gününe ertelendi. Mahkeme çıkışında basın mensuplarına dönen Koray Başdoğrultmacı, “açıklama yapmama izin verilmiyor, dün karşı tarafta diğer grup açıklama yaptı ancak bize izin verilmiyor, biz bıçağın iki tarafı da kesmesini beklerdik ancak ne yazık ki karşı taraf açıklama yapabiliyorken biz hiçbir şey söyleyemeden gidiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474