banner564

Umar’da numara çok

Cebindeki sahte kimliklerle DAÜ kampüsünde iki ayrı yurda kayıt yaptırdığı ve 2 bin 850 dolar borç taktığı ileri sürülen uyanık öğrenci en sonunda yakalandı

Umar’da numara çok
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde eşine filmlerde rastlanabilir bir olay yaşandı. İddialara göre; Umar Adamu Yamsikit isimli yabancı uyruklu zanlı, önce kampüs içerisinde bulunan “Longson” isimli öğrenci yurduna giderek kendisini Ali Osman diye tanıttı ve yurda kayıt oldu. Yurda 850 dolar borç takan Umar, ardından yine okul içerisinde bulunan “Home Dorm” isimli öğrenci yurduna  giderek bu sefer kendisini Abdulkadir Bello olarak tanıtarak kaydını yaptırdı.
 Umar Adamu Yamsikit, sahte kimlikle kayıt yaptırdığı bu yurda da bin 800 dolar borç bıraktı. Ali Osman isimli yabancı uyruklu müştekinin şikayeti üzerine önceki gün Gazimağusa’da tespit edilen Umar Adamu Yamsikit, gözaltına alınarak, dün tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç huzuruna çıkarıldı.

Sahtekarlıkla kayıt temin etti
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Şükrü Hafız, zanlının, 2017 yılı Haziran ayı içerisinde, Gazimağusa’da, üniversite kampüsü içerisinde bulunan “Longson” isimli öğrenci yurduna giderek, görevlilere kendisini Ali Osman olarak tanıttığını ve adı edilen adına düzenlenen sözleşmeyi imzalayarak sahtekarlıkla temin ettiğini ve konu öğrenci yurdunda kalmaya başladığını söyledi. Zanlının, konu yurda, Ali Osman adına 850 dolar borç bıraktığını anlatan Hafız, olayın 10 Kasım 2017 tarihinde polisin bilgisine geldiğini söyledi.

Bir başka yurtta da sahte isimle kaldığı belirlendi
Zanlının 10 Kasım 2017 tarihinde tespit edildiğini ve 6 Ekim 2017 tarihinden buyana “Home Dorm” isimli öğrenci yurdunda, Abdülkadir Bello ismi ile sahte kayıt temin ederek kaldığının ve yurda  adı edilen adına bin 800 dolar borç bıraktığının tespit edildiğini belirten Hafız, zanlının gözaltına aldındığını ifade etti. Soruşturmanın henüz yeni başladığına dikkat çeken Hafız, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.

“O izin verdi ben ismini kullandım”
Mahkemede söz alan zanlı, “ “Longson” yurdunda arkadaşımın ismini, ondan izin alarak kullandım” şeklinde konuştu. Ayrıca alejisi olduğunu da belirten zanlı, tutukluluk talebine itiraz etti.
Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Mine Güçlüer, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2017, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474