banner564

Umut taciri

Vatandaş olmayı bekleyen şahısların, vatandaş yapacağı vaadi ile paralarını alan Hasan Vahip, ilk davasından suçlu bulunarak 2 ay hapse mahkum edildi.

Umut taciri
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
KKTC vatandaşı yapacağı vaadi ile kandırdığı bir kişiden 200 TL para alan Vahip, yargılandığı Gazimağusa Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunup 2 ay hapse mahkum edilirken, benzer suçlardan dolayı askıda bekleyen davaları olduğu ve ilerleyen günlerde yargılanmaya başlayacağı öğrenildi.
Gazimağusa’da 2011 yılı Mayıs ve Haziran ayı içerisinde konu suçları işleyen Hasan Vahip hakkındaki kararı açıklayan Kıdemli Yargıç Banu Soyer, sanığın işlemiş olduğu suçların yaygın türler arasında olduğunu söyledi. Sanığın vatandaş olmayı bekleyen şahsı, boş vaatle kandırarak 200 TL parasını sahtekarlıkla temin ettiğini ve bir anlamda da umut tacirliği de yaptığını belirten Soyer, bunun sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olduğunu vurguladı. Sanığa caydırıcı ve ibret verici bir ceza takdir etmenin gerekli olduğuna bu cezanın ise hapislik dışında bir ceza olamayacağını belirten Soyer, sanığın müştekinin zararını karşılamasını da sanık lehinde değerlendirdikten sonra, sanığı 2 ay hapse mahkum ettiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473