banner564

Umutlu döndü

Türkiye’de Erdoğan ve Yıldırım ile görüşen Akıncı, " Crans Montana’da Kıbrıs'ın kaderinde yeni bir dönemi başlatmayı hedefliyoruz” dedi

Umutlu döndü
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ankara ve İstanbul'daki temaslarının ardından KKTC'ye dönüşünde Ercan Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Kıbrıs müzakerelerinin içinde bulunduğu durumu ele aldıklarını kaydeden Akıncı, temasları çerçevesinde, İsviçre'nin Crans Montana kentinde başlayacak Kıbrıs Konferansı ile ilgili kapsamlı değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.
Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununun İsviçre'deki konferansta bir sonuca bağlanması konusundaki Kıbrıs Türk tarafının kararlı yaklaşımının Türkiye Cumhuriyeti'nde de olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. 
Crans Montana'daki çalışmaların Kıbrıs'ın kaderinde yeni bir dönemi başlatmasını hedeflediklerine dikkati çeken Akıncı, Güney Kıbrıs Rum tarafının ve Yunanistan'ın da benzeri bir yaklaşım içinde olmaları halinde Kıbrıs Konferansı'ndan sonuç alınmaması için hiçbir nedenin olmadığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2017, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474