banner564

Üst düzey temaslar yaptı

Sibel Siber Ankara’da; Erdoğan, Kahraman ve Davutoğlu ile görüştü

Üst düzey temaslar yaptı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı heyeti, Ankara'ya gitti.
Meclis Başkanı Sibel Siber, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda, aynı sıralarda yurtdışından ülkeye dönen Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile de bir süre görüştü.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın davetlisi olarak Ankara'ya giden Meclis Başkanı Siber'e, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Meclis İdare Amiri Erdal Özcenk, Meclis Divan Üyeleri Armağan Candan, Hamit Bakırcı, Dursun Oğuz, Meclis Genel Sekreteri Emine Sarı, Meclis Başkanı Özel Kalem Müdürü Ahmet Muratoğlu eşlik ediyor.

Özcenk, uçakta rahatsızlanan yolcuya müdahale etti
Bu arada Meclis İdare Amiri Dr. Erdal Özcenk, Ercan-Ankara yolculuğu sırasında uçak havadayken rahatsızlanan bir yolcuya müdahalede bulundu ve tansiyonu düşen yolcuyu uçak iniş yapana kadar tedavi etti.

İlk ziyaret Anıtkabir’e
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı heyeti, Ankara'daki temaslarına Anıtkabir ziyaretiyle başladı.
Siber başkanlığındaki heyet, Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.“Aslanlı Yol”da yürüyen ve Atatürk'ün huzuruna çıkan heyet adına özel defteri Meclis Başkanı Siber imzaladı.
Meclis Başkanı Sibel Siber, şeref defterine şunları yazdı:

Türkiye’nin ve halkının desteği hep yanımızda oldu
“Aziz Atatürk;Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı olarak huzurlarınızda olmaktan duyduğumuz onur büyüktür. Halkınızla birlikte verdiğiniz bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığınız, inancınız, cesaretiniz, mücadeleci ruhunuzla gösterdiğiniz başarılar ve elde ettiğiniz zaferler, dünyadaki bağımsızlık mücadelesi veren tüm uluslar gibi Kıbrıslı Türk Halkı için de örnek olmuştur.
Kıbrıs Türk Halkı olarak kendi adamızda kendi kimliğimizle var olmak için verdiğimiz mücadelede, tüm olanaksızlıklara ve gettolara sıkıştırılmış yaşamlarımıza rağmen, inancımızı ve umudumuzu hiç yitirmedik, direndik ve bugünlere geldik. Bu onurlu mücadelemizde, kurucusu olduğunuz güçlü ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve halkının desteği hep yanımızda oldu.
Kıbrıs Türk Halkı olarak, bizler her zaman çözüm ve barış irademizi güçlü tuttuk. Tüm uluslararası sorunların çözümü için arzu ettiğimiz gibi, Kıbrıs’ta da yarım asırdır devam eden sorunun iki halk tarafından kabul gören, adil bir çözüme ulaşması en büyük dileğimizdir.”

Siber, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile bir araya geldi.
TBMM Başkanı Kahraman, Meclis Başkanı Siber'i kapıda karşıladı ve makamında kabul etti. Bir süre baş başa gerçekleştirilen toplantının ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Kahraman: Sizi misafir olarak görmüyoruz
TBMM Başkanı Kahraman, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Siber ve heyetini misafir olarak değil ev sahibi olarak gördüklerini belirtti.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, TBMM Başkanı'nın davetiyle Meclis Başkanlık Divanı olarak Ankara'ya geldiklerini belirterek, yeni seçilen divan üyeleri ile birlikte ilk ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Siber, karşılıklı ziyaretlerin ülkelerarası ilişkilerin gelişmesine çok büyük katkı yaptığına işaret ederek, bu tip ziyaretlere büyük önem verdiklerini vurguladı, karşılıklı ziyaretlerin işbirliklerini artıracağına inanç belirtti.
Siber, KKTC'nin siyasi durumundan dolayı dış ilişkilerde sıkıntılar yaşadıklarını ancak demokratik bir şekilde seçildiklerini belirterek, siyasi konumu ne olursa olsun ülkesinde demokratik bir şekilde seçilmişlerin dünyaya halkının sesini duyurması için ambargo uygulanmaması gerektiğini vurguladı.

Siber, Erdoğan tarafından kabul edildi
Ankara’da temaslarını sürdüren Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başkanlık Divanı heyeti, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.
Ankara Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yer alan görüşmede, Siber ve heyetine TBMM Başkanı İsmail Kahraman da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473