banner564

Usta sanatçı üzdü

Hayatını tiyatroya adayan İbrahim Andaş 64 yaşında sevenlerine veda etti

Usta sanatçı üzdü
banner598
Melin DOBRAN
Andaş Tiyatro’nun kurucusu ve Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’ndan emekli olan 64 yaşındaki İbrahim Andaş, hayatını kaybetti. 
Edinilen bilgiye göre Andaş, ciğerlerinde meydana gelen bir komplikasyondan sonra tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 
Hayatını tiyatroya adayan usta sanatçının beklenmedik vedası, üzüntü yarattı. Andaş için bugün saat 10.45’te devlet tiyatroları önünde anma töreni düzenlenecek. Ardından da Andaş’ın cenazesi, İsmail Safa Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Hayatını tiyatroya adamıştı 
Uzun yıllar Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nda, çok sayıda oyunda görev alan Andaş, emekli olduktan sonra Andaş Tiyatrosu’nu kurdu. Andaş, özellikle çocuklara yönelik oyunlar sahneye koymuştu. Üç evlat babası olan Andaş, birçok insanın sevgisini kazanmıştı. Andaş’ın organizatör olan oğlu İrfan Andaş, “Beklenmedik bir anda, genç denecek bir yaşta babamızı kaybettik. Hepimiz için büyük bir acı. Bize düşen, adını yaşatmak, hizmetlerini gelecek nesillere aktarmak. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz” dedi.

Özyiğit: Değerli bir ismi kaybettik
Öte yandan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, tiyatro sanatçısı İbrahim Andaş’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.
Özyiğit, mesajında, hayatını tiyatroya adayarak yıllarca Devlet Tiyatroları’nda, sayısız oyuna ve esere imza atmış, Kıbrıs Türk sanatı ve kültürüne büyük katkıları olan değerli sanatçı İbrahim Andaş’ın kaybını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti.
Cemal Özyiğit, Andaş’ın ailesine, sevenlerin, tüm tiyatro ve sanat camiasına başsağlığı diledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2018, 04:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474