banner564

Uyan Hasan

Arife gecesi geçirdiği feci trafik kazasında hayatını kaybeden genç otobüs şoförünü son yolculuğuna uğurlayan 6 aylık hamile eşi tabutun üzerine sarılarak yalvardı:

Uyan Hasan
banner598
Teoman TURAN
Serdarlı-Görneç arasındaki yolda arife günü tüm ülkeyi yasa boğan feci trafik kazasında hayatını kaybeden 29 yaşındaki Hasan Maraşlı, dün yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Maraşlı’nın 6 aylık hamile olan eşi Aylin’in tabuta sarılarak dakikalarca ‘Gitme Hasan’ diyerek feryat etmesi törene katılan herkesin yüreğini dağladı.
Hasan Maraşlı’nın zamansız vedası karşısında yıkılan aile yakınları ve sevenleri, Görneç Camisi ve mezarlığını hınca hınç doldurdu. Yakınları, hayat dolu ve yardımsever bir genç olarak tanımladıkları Hasan Maraşlı’nın, otobüs işletmeciliği yaptığını ve 3 ay sonra ikiz erkek çocuk babası olacağını söyledi.

Çok sevdiği Aylin’i ile geçen yıl evlenmişti
Görneç’te ikamet eden ve geçtiğimiz yıl görkemli bir törenle çok sevdiği Aylin’i ile evlenen Hasan Maraşlı’nın zamansız vedası Görneç’i yasa boğdu. 29 yaşında hayatını kaybeden Hasan Maraşlı’nın naaşı dün Görneç Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Görneç Mezarlığı’nda toprağa verildi. Çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninde ambulans hazır bekletildi.
     
Eşi tabutunun başından ayrılmadı
3 ay sonra ikiz erkek çocuk dünyaya getirecek olan Aylin Maraşlı, eşi Hasan Maraşlı’nın tabutunun başından bir an bile olsun ayrılmadı.  Sürekli ağlayan Aylin Maraşlı’ya, sağlık ekipleri zaman zaman müdahale etti.  
Bölgede çok sevilen Hasan Maraşlı’nın ailesi ve yakınları, tabutun başında gözyaşlarına hakim olamadı.  Milletvekilleri Ersin Tatar, Hasan Taçoy ve Hüseyin  Angolemli’nin katıldığı cenaze törenine, Hasan Maraşlı ve Eşi  Aylin Maraşlı’nın ailesi ve sevenleri tarafından Görneç Cami’ni hınca  hınç dolduruldu.

Anne Fezile bayıldı
Hasan Maraşlı’nın cenaze namazının ardından Görneç Mezarlığı’nda toprağa verilişi sırasında, Hasan Maraşlı’nın annesi Fezile Maraşlı fenalık geçirdi.  Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Fezile Maraşlı, yakınları  tarafından zorla teskin edildi.

Aylin Maraşlı, eşine veda etti
Hasan Maraşlı’nın eşi Aylin Maraşlı da, eşinin mezarının kenarına oturarak dua etti ve onunla vedalaştı.
Cenaze törenine katılan Maraşlı ailesi, sevenleri ve yakınları, Hasan Maraşlı’nın herkes tarafından çok sevildiğini belirttiler. Üzüntülerini dile getiren Hasan Maraşlı’nın yakınları, “Yardım etmeyi severdi. Çok neşeli biriydi. Acımız çok büyük” şeklinde konuştular.
Hasan Maraşlı’nın cenazesi, Görneç Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Görneç Mezarlığı’nda defnedildi.

Üzücü kaza nasıl olmuştu?
Görneç köyünde ikamet eden 29 yaşındaki Hasan Maraşlı, Perşembe gecesi 19.30 sıralarında FJ 818 plakalı aracıyla Serdarlı anayolu üzerinde seyrederken aşırı sürat nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek feci bir kaza geçirmişti. Ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Maraşlı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473