banner564

Uyanık kardeşler

Başkasının ağılından çaldıkları 32 adet kuzunun 4 tanesini kendi ağıllarına götürüp, 11 tanesini kasaplara sattılar, gerisini de kesip afiyetle yediler

Uyanık kardeşler
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Vadili’de Adil Uyanık isimli şahsın mandırasından 32 adet kuzu sirkat eden Cemal Yeşilbaş ile Hasan Yeşilbaş, dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi anımsatan Dörtyol Polis Karakolunda görevli polis memuru Halil Ersan, zanlıların Adil Uyanık isimli şahsın Vadili’de bulunan mandırasından 32 adet kuzu sirkat ettiğini ve sirkat edilen kuzulardan 9 tanesinin ilk etapta zanlıların Turunçlu’da bulunan mandıralarında tespit edildiğini anımsattı.

Kasaplara sattılar
Zanlılar aleyhinde 22 Ağustos 2016 tarihinde 3’er gün tutukluluk emri temin edildiğini de anımsatan Ersan, yapılan soruşturma neticesinde sirkat edilen kuzuların 4 tanesinin daha zanlıların mandırasında tespit edildiğini, 5 tane kuzunun Girne bölgesinde, 6 tanesinin ise Cihangir’de iki farklı kasaba satıldığını ve bu kuzuların 9 tanesinin ise kesildiğinin tespit edildiğini anlattı.

Kulak numaralarını da değiştirmişler
Sirkat edilen kuzuların 15 tanesinin de kulak numaralarının zanlılar tarafından değiştirildiğini tespit ettiklerini aktaran Ersan, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlıların tahkikata herhangi bir etkide bulunamayacağını belirterek, mahkemenin uygun göreceği teminat şartları ile zanlıların serbest bırakılmasını talep etti.

Üçer bin TL ödediler
Huzurundaki şahadeti değerlendire Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların 3’er bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber 2’şer kefilin 30’ar bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473