banner564

Uyuşturucu kullandıklarını itiraf ettiler

Ölümünden kısa bir süre önce Arda Erkan ile birlikte olan ve uyuşturucu kullandıklarını itiraf eden 17 ve 28 yaşındaki gençlerin polise verdikleri ifadeler yürek yakıyor

Uyuşturucu kullandıklarını itiraf ettiler
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da 7 Temmuz sabahı aracında cansız bedeni bulunan ve ülke genelinde büyük üzüntü yaratan Arda Erkan’ın ölümünün üzerindeki sis perdesi aralanıyor.
Lefkoşa’da 7 Temmuz tarihinde park halindeki aracında ölü olarak bulunan Arda Erkan’ın olay gecesi Extacy, bonzai ve alkol içtiği kesinlik kazandı.  Erkan’ın uyuşturucu kullanması ve krize girmesi sonucu öldüğüne dair şüpheler üzerine yapılan soruşturmada S.K ( E-17) ile 28 yaşındaki Şakircan Özselmanoğlu isimli kişi gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Uyuşturucu kullandıklarını itiraf ettiler
Ölümünden kısa bir süre önce Arda Erkan ile birlikte olan zanlılardan alınan kan örneklerinde uyuşturucu madde çıktığı, bunun üzerine tekrar polise çağrılarak sorgulanan zanlıların Arda Erkan ile birlikte uyuşturucu ve uyuşturucu hap kullandıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. 
Polis uyuşturucu madde kullandıklarını itiraf eden iki zanlıyı “sentetik cannabionid ve extacy tasarrufu” suçlarından gözaltına alarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı. Duruşmaya bakan yargıç zanlılardan S.K’nin yaşının 17 olması nedeni ile duruşmayı basına kapalı gerçekleştirdi. Zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk emri alınırken, polisin soruşturmasının devam ettiği belirtildi.


Arda’yı arabada bırakıp Girne’ye gittiler…
İki zanlının olay günü Arda Erkan ile birlikte uyuşturucu hap extacy, bonzai ve viski içtiklerini, daha sonra Girne’ye gittiklerini, biraz gezindikten sonra Lefkoşa’ya geri geldiklerini söylediği öğrenildi. 
Lefkoşa’ya geri geldiklerinde Arda’nın krize girdiğini ve aracını tekmelediğini öne süren iki zanlının Arda’yı sakinleştirmeye çalıştıklarını daha sonra Arda’yı aracında kendi istediği için yalnız bırakıp tekrar Girne’ye gittiklerini söyledikleri bilgisi elde edildi. 

Özselmanoğlu korkup kaçtı…
Zanlıların, Girne’den geri geldiklerini, Arda’yı merak edip bıraktıkları yere gidip baktıklarını, Arda’nın aracının içerisinde kaskatı bir şekilde gördüklerini, Şakircan Özselmanoğlu’nun korkup kaçtığını, S.K’nin ise aracı sürerek hastaneye getirdiği öğrenildi.

Olay nasıl olmuştu?
Arda Erkan, 7 Temmuz sabahı Lefkoşa Ortaköy bölgesinde Yüzbaşı Tekin Yurdabak Caddesi üzerinde park edilmiş aracı içerisinde ölü bulunmuştu.
Şüpheli ölümün ardından Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri Erkan’ın arkadaşlarını sorguya almıştı.
Polis, Erkan’ın ölümünün üzerindeki sır perdesini aralamak için gün boyunca birçok kişiyle görüşerek bilgi toplamaya çalışmıştı.

Erkan’ın ölüm nedeninin ortaya çıkması için otopsi yapılmış, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz basına yaptığı açıklamada, Arda’nın vücudunda ‘sağa sola çarpma sonrasında oluşan yaralara’ rastladığını ölüm nedeni ile ilgili net bir şey söylemenin mümkün olmadığını aktarmıştı.
Yapılan otopside Erkan’dan doku örneklerinin yanı sıra kan, idrar ve mide içeriği alınarak Devlet Kimya Laboratuarı ve Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Patoloji Servisi’ne gönderilmişti.

Baba Mustafa Erkan’ın iddiaları
Arda Erkan’ın babası olan gazeteci Mustafa Erkan olaydan sonra yaptığı açıklamalarda ilginç iddialarda bulunmuştu.
Oğlunun darp edildiğini, kasıtlı olarak öldürüldüğünü söyleyen acılı baba basına yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti, “Arda son konuşmasında bize o gece uyuşturucu kullanmadığını ve kullanmayacağını, ama etrafındaki arkadaşlarının uyuşturucu kullandığını söylemişti. Kaç kişilik bir grubun içerisinde olduğunu bilmiyoruz. Benim düşünceme göre oğlum kavga olayını, darp olayını yaşadı… 
Bu olay yaşandı ve oğluma kasıtlı olarak bir zarar verildi. Aracın bulunduğu yere taşınarak, bırakıldı. 

“Gece 12.00’ye kadar olanı biliyoruz…”
Biz gece 12:00’ye kadar olan kısmı biliyoruz. Bu saatten sonra olan kısmı muamma… Gecenin saat 2’sinde veya 3’ünde tek başına eğlenen bir adam, 'siz gidin ben dinleneyim' diyebilir mi? Ben buna inanmıyorum… Ben Arda’nın bulunduğu yere arkadaşları tarafından bırakıldığını iddia ediyorum. Arkadaşları tarafından oraya terk edildi… Bir kriz geçirmiş olsa bile, buna neden olan kişiler de aranması gerekiyor. Basit bir olay değildir… 

“Vücudunun her yerinde morluklar vardı…”
Arda’yı morgda gördüm… Vücudunun her yerinde morluklar vardı… Başından tut, yanak, burun… Ağzına biri vurmuş, patlamış gibiydi… Eklem yerleri hep yaraydı, morluklar vardı, aşağıya kadar. Dizler olduğu gibi yara… Ayaklar kötü vaziyetteydi… Bu yaraların darp yarası olduğu bellidir… Basit bir başını vurup da, travma geçirme veya kriz geçirip de kendi kendini vurma olayı değil bu... 

“Bu işin arkasında başka bir şey var…”
Bu işin arkasında başka bir şey, başka birilerinin olduğuna inanıyorum. Birileri tarafından oğluma zarar verildi… Orada darp olayı oldu… Veya herhangi bir uyuşturucu madde verilmiş olabilir. Belki de darp edilip, uyuşturucu madde verildi… Bunlar da ihtimaller arasındadır. Ama büyük ihtimalle Arda darp edildi, sonra da arabaya konuldu. Ben böyle düşünüyorum. Merakla otopsi sonucu bekliyoruz. Ne çıkacağını bekliyoruz… Bu arada da polisin soruşturmasının bitmesini bekliyoruz. Artık orada göreceğiz…”

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474