banner564

Uyuşturucu şebekesi çözüldü

Arda Erkan’ın şüpheli ölümünün ardından başlatılan soruşturma neticesinde tutuklanan zanlıların, ülkenin birçok noktasındaki ağaçlara numara verip uyuşturucu sakladıkları ortaya çıktı

Uyuşturucu şebekesi çözüldü
banner598
Hayatının baharında şüpheli bir şekilde yaşama veda eden 26 yaşındaki Arda Erkan’ın ölümünün ardından başlatılan soruşturmada, her geçen gün yeni bulgulara ve zanlılara ulaşılıyor. Yürütülen soruşturmada tutuklanan S.K ( E-17), Erol  Tayfur (E28), Mustafa Kavaz (E28), Doğuş Erzen (E23), Şakircan Özselmanoğlu (E-28)  dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Zanlıların ifadesi üzerine ilk etapta Taşkent ovalarında 147 paket centetik cannabionid türü uyuşturucu madde bulan polis, yeni uyuşturucu maddelere ulaştı. Zanlıların neredeyse ülkenin her yerine uyuşturucu sakladıkları ortaya çıktı. Zanlıların sakladıkları uyuşturucuların bulunduğu bölgedeki ağaçlara numara verdiği belirlendi. Polis, dün zanlıları ek süre talebi ile duruşmaya çıkararak soruşturma ile ilgili detayları mahkemeye aktardı.
Mahkemede aktarılan bilgilere göre,  Arda Erkan’ın 7 Temmuz tarihinde aracında ölü olarak bulunmasının ardından yapılan soruşturmada olay gecesi Arda ile birlikte uyuşturucu kullandıkları tespit edilerek tutuklanan 17 yaşındaki S.K ile Şakircan Özselmanoğlu’nun polise yalan ifade verdikleri ortaya çıktı. 

Yalan ifade ortaya çıkınca işler değişti…
Soruşturma amaçlı 3 gün tutuklu kaldıktan sonra teminatla serbest bırakılan S.K ile Özselmanoğlu’nun yalanının polisin elde ettiği yeni bulgular ortaya çıkardı. Polis aldığı yeni ihbarları değerlendirerek S.K ile Özselmanoğlu’nun tekrar ifadesine başvurdu. 
Olay gecesi Arda Erkan’ın yanında iki zanlının yanı sıra Erol Tayfur isimli zanlının da olduğu tespit edildi. Arda’nın araç içerisinde öldüğünü anlamaları üzerine daha önceden sabıkaları olduğu için zanlılar Tayfur  ve Özselmanoğlu’nun Arda’yı hastaneye götürmekten çekindiği ve Arda’yı hastaneye S.K’nin götürdüğü belirtildi.

Arda’nın telefonundan kurtulmak istediler…
Arda Erkan’ın kayıp cep telefonunu Marmara bölgesinde bir taşın altında tespit eden polis, zanlı Özselmanoğlu’nu ile Tayfur’un Arda’nın cep telefonunu birlikte saklamaya karar verdiklerini ve taşın altına gizlediklerini belirledi. Telefon teknik incelemeye alınırken, ikinci kez polise ifade veren zanlı Özselmanoğlu’nun zanlı Doğuş Erzen’den 3 adet uyuşturucu hap aldığını ikisini kendisi birini de Arda’nın içtiğini itiraf ettiği öğrenildi. 

İtiraf üzerine Kavaz’a ulaşıldı…
İtiraf üzerinde zanlı Erzen ve suçla bağlantılı olduğu tespit edilen Mustafa Kavaz da gözaltına alındı. Zanlı Erzen’in ise polise verdiği ifadede hapları 6 adet olarak zanlı Kavaz’dan aldığını itiraf ettiği belirtildi. Yine olay gecesi zanlı Tayfur’un  bir adet sarma sigara içerisindeki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi S.K, Özselmanoğlu, Erzen ve Arda Erkan ile birlikte içtiği öğrenildi. 

Taşkent ovası zehir dolu…
Polise ikinci kez ifade veren zanlı S.K’nin ise zanlılar Tayfur ve Kavaz ile Taşkent bölgesinde bir araziye uyuşturucu sakladıklarını itiraf ettiği bilgisi elde edilirken, polis ifade üzerine yaptığı araştırmada Taşkent ovalarında zanlılar tarafından koyulmuş 441 gram ağırlığında147 paket uyuşturucu madde ele geçirdi.

Zehir ticaretinin ucu Zeyin’e dayandı
Zanlılar 22 Temmuz tarihinde Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak haklarında iki gün tutuklama emri alındı. Bu süre içerisinde yapılan soruşturmada zanlı Kavaz’ın Temmuz ayı içerisinde diğer zanlılar S.K, Özselmanoğlu, Tayfur ve Erzen’e 5 hap ve 2 paket centetik cannabionid verdiği, ayrıca Erzen’in  Kavaz’dan 6 hap aldığı ve kullandığı tespit edildi. 
Yapılan soruşturmada zanlılar Tayfur, Kavaz ve S.K’nin önceki gün Gazimağusa’da Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışırken tutuklanan Abdulkadir Zeyin’den bin 600 Euro karşılığında 100 paket uyuşturucu,50 adet hap aldıkları belirlendi.

Ağaçlara numara verip uyuşturucu saklamışlar…
S.K’nin ifadesi üzerine Taşkent ovalarında 147 paket uyuşturucu tespit eden polis, Kavaz’ın ifadesi üzerine ise Girne-Lefkoşa ana yolu üzerinde ağaçlık bir bölgede yaptığı aramada 7 numarası ile işaretlenmiş bir ağacın altında 12 boş uyuşturucu paketi buldu. Yine Kavaz’ın ifadesi doğrultusunda Gönyeli’de işaretlenmiş bir noktada 2 paket uyuşturucu bulunurken, polisin saklı olduğuna inandığı uyuşturucuların izini sürdüğü belirtildi.
Polis çok yönlü soruşturmasını sürdürürken zanlılar dün ek süre talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme zanlılar Erzen ile Özselmanoğlu’nun 3 gün, diğer zanlılar S.K, Erol Tayfur  ve Kavaz’ın  ise 5 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2015, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474