banner564

Üzerine gidilmeli

Kudret Özersay, Kıbrıslı Türklere yönelik saldırılar konusunda Cumhurbaşkanı Akıncı’nın girişim yapmasını istedi

Üzerine gidilmeli
banner598
Teoman TURAN
   Halkın Partisi (HP) genel Başkanı Kudret Özersay, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Güney Kıbrıs’a geçen Kıbrıslı Türklere yönelik saldırılar konusunda girişim yapmasını istedi. Özersay
“Güney Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türklerin zaman zaman yaşadıkları saldırılar, Kıbrıs Rum liderliği bu konuların ciddiyetle üzerine gitmediği, soruşturulmasını sağlamadığı, sorumlularını caydırıcı şekilde cezalandırmadığı sürece son bulmayacak” dedi.
   Görüşlerini sosyal medya hesabından aktaran Özersay şöyle dedi:
  “ Bu konuda güven veren, bu açıdan hukuk devleti olduklarını gösteren kayda değer bir emare yok maalesef. 
   Bu olaylar münferit olmaktan çıkmıştır. Bunu artık görmek, bu adada zaten var olan güvensizliğe yeni tohumlar atmaktan kaçınmak şarttır. 
   Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuda girişim yapması gerekir diye düşünüyorum. Benzer bir saldırıyı en yakınımda olanlar yaşadığında, ertesinde aylarca güneydeki mahkemede sinir harbi yaşadıklarını ve sonuçta da hiç bir şey olmadığını biliyorum.
Kısa süre önce Enosis kararı gündeme geldiğinde sorunun bir meclis kararının ötesinde sosyolojik bir boyutu olduğunu dile getirmiştik. Şimdi bunlar oluyor diye "kapıları kapatalım", bir düşmanlaştırma yaklaşımı ortaya koyalım demiyorum ama herkesin olayın ciddiyetinin farkına varmasını ve Rum liderliğinin bu konuda adım atmasını sağlamalıyız.
Şimdi yine "bizde da aşırı görüşleri olan yok mu?" diye sorup bu durumun vehametini kimse geçiştirmesin bence. Bu ve benzeri saldırılar nerede olursa olsun kim tarafından kime karşı yapılırsa yapılsın caydırıcı şekilde cezalandırılmalıdır. Bizde bu tür saldırıların olmuyor oluşu nasıl ki bizi rahatlatmamalı, bizde de aşırı bazı görüş ve yaklaşımların varlığı güneyde yaşananların kaygı verici boyutunu hafife almamıza neden olmamalı diye düşünürüm.”

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2017, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474