banner564

Uzlaşı aranıyor

TAŞEL’de süresiz grev başlatan çalışanlar, Çalışma Bakanlığı önünde eylem yapacak

Uzlaşı aranıyor
banner598
DEV-İŞ’e bağlı EMEK-İŞ’in TAŞEL’deki süresiz grevinin yeni bir boyuta taşındığı; TAŞEL emekçilerinin bugün saat 11:00’de Çalışma Bakanlığı önünde eylem yapacağı ve çeşitli boyutlardaki eylemlerin süreceği bildirildi.
Dev-İş tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bildiğiniz üzere TAŞEL içki fabrikasında işçilerin hayat pahalılığı verilmemesi, işverenin kurumun %33 kamu iştirakli kurum olması gerçeğini kabul etmemesi ve işverenin işçilere yönelik baskıcı tavırlarından dolayı EMEK-İŞ sendikası olarak 21 Ağustos’tan beri eylemde, 24’ünden buyana ise süresiz grevdeyiz” denildi..
Bu süreç boyunca hükümet yetkilileri ile işveren tarafınca olumlu bir adım atılmadığı savunulan açıklamada, hükümetin sessizliği sürerken, işveren tarafının ise yalan, yanlış ve manipülasyona dayalı açıklamalar yaparak halkı aldatmaya çalıştığı iddia edildi.

Bakanlık: Çalışmalar devam edecek
İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, çalışanları grevde olan TAŞEL’le ilgili yazılı açıklama yaptı ve sorunun çözümlenmesini sağlamak amacıyla ilk günden beridir sürdürdüğü çalışmalara önümüzdeki günlerde de devam edeceğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474