banner564

Uzlaşı yakın

Sağlık Bakanlığı, Tıp-İş’e 4 maddelik taslak protokol sundu, sendika bazı maddeler ekleyip bakana tekrar gönderdi

Uzlaşı yakın
banner598
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’na (Tıp-İş) 4 maddelik öneri verdiklerini kaydederek, “Tıp-İş’in taleplerine yasal ve makul çerçevede ‘evet dedik. Umarım onlar da olumlu atım atar” dedi. 
4 maddeden oluşan taslak protokolde hekimlerin talep ettiği yasalarla ilgili takvimlendirmeye de yer verdiklerini belirten Dana, “Doktorların eyleminin seyri bugün  (dün) içinde belli olacak. Grev kalkabilir” açıklamasında bulundu. Tıp-İş’in grevini sürdürmesi halinde bakanlığın Serbest Çalışan Hekimler Birliği ile özel hastanelerin hizmet verme önerisi değerlendireceğini söyleyen Dana, “Biz nasıl eyleme hoşgörüyle bakıyorsak, onlar da vatandaşın sağlık hizmeti alması için yapılan çalışmalara hoşgörülü baksın. Bu grev kırıcılığı değil” dedi. 

“Vatandaşa sağlık hizmeti sağlamak görevimiz”
Grevin hak olduğunu ancak vatandaşın sağlık hizmeti almasının da hak olduğunu belirten Kemal Deniz Dana, tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesini sağlamanın Sağlık Bakanlığı’nın ana görevi olduğunu vurguladı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Tıp-İş’in grevini sürdürmesi halinde bakanlığın B planı olduğunu yineledi.

Usar: Kitle toplantısı yapacağız 
Ülke genelinde tüm hastane ve sağlık merkezlerinde aciller dışındaki poliklinik ve ameliyat hizmetlerini durduran Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığı’nın sunduğu taslak protokole bazı eklemeler yaptığını ve bunu bakana sunduğunu bildirdi.
Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirine yaptığı açıklamada, eylemin sürdüğünü belirtti.
Protokolü bu sabah bölgelerde düzenlenecek kitle toplantılarında teferruatlı şekilde değerlendireceklerini kaydeden Usar, “Eylemi yapan Tıp-İş yönetimi değil kitlenin kendisidir. Protokolü kitlenin onayına sunacağız. Eğer kitle, eylemin devam etmesi yönünde irade ortaya koyarsa eylem devam edecek. Zaten gündemimizde eylemi kaldırmak değil, askıya almak var” dedi.

“Bakanın açıklamasını aceleci bulduk”
Protokolde yasal düzenlemeler konusunda sıkı bir takvimlendirme olduğunu söyleyen Tıp-İş Başkanı, “Bakanlığın bunun gerisine düşmesi halinde yine eylemler söz konusu olacak” ifadesine yer verdi.
Usar, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun “Tıp-İş’le uzlaştık” açıklaması dinlediklerini ve bunu aceleci bulduklarını da kaydetti.
 Süreçle ilgili kısa bir anımsatmada bulunan Sıla Usar, Sağlık Bakanlığı’nın dün akşam kendilerine gönderdiği taslak protokolü dün Tıp-İş Yönetim Kurulu olarak düzenlediklerini, protokole bazı maddeler eklediklerini belirtti. Protokolü Sağlık Bakanı’na götürdüklerini ifade eden ve “Bakan protokolü uygun bulduğunu söyledi” diyen Usar, eylemle ilgili kararın bölgelerde yapılacak toplantılar sonucunda şekilleneceğini yineledi. Usar, “Eylemimiz sürüyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474