banner564

Üzücü karar

Girne Belediyesi’ne bağlı BELPAZ’ın 3 çalışanı dün işten çıkarıldı

Üzücü karar
banner598
Ufuk ÇAĞA
Girne Avcılık Atıcılık Kulübü içerisindeki restorantta, Girne Belediyesi çalışanı 3 personel dün işten durduruldu. Girne Belediyesinden gelen “bu işyerinin verimsiz çalıştığına kanaat getirmemiz nedeniyle işinize son veriledi” yazısı ile şok olan çalışanlar, alınan kararın politik olduğunu savundu. Girne Belediyesinde işlerine son verilen personelin isimlerinin Kemal Kafidir, Adnan Nar ve Esin Akçaylı olduğu öğrenildi.
Dün işlerine son verilen Girne Belediyesi çalışanlarından ikisi, Diyalog Gazetesine şu açıklamaları yaptılar;

Kemal Kafidir:
“Öncelikle çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Aslında bu üzüntüm benden fazla diğer çalışanlarla ilgilidir çünkü benim başka işim de var, ama diğer iki çalışan beş parasız sokağa atılmıştır. Alınan bu kararın politik olduğuna inanıyorum ve bu kararı alırlarken acele ettikleri kanısındayım. Çünkü burası 4 ay önce açıldı ve bu kısa sürede bir işyerinin verimli veya verimsiz çalışacağı anlaşılamaz. Bu tesis belediyenin kamu yararına hizmet vermesi için açılan bir yerdi ve hedef tüm Girne halkının rahatlıkla kullanabilmesi için planlanmıştı. Benim esas söyleyeceğim hem seçimler süresince hem seçim sonrasında, kimsenin ekmek parasıyla oynamayacağız diyen bir kişinin mazbatasını aldıktan daha 8 saat bile geçmeden nasıl sözünden döndüğüdür, bu konunun yorumunu Girne halkına bırakıyorum.”

Adnan Nar
“Yeni başkan bizi resmen sokağa attı, ben politikanın çok aşağı seviyelerde olduğunu biliyordum ama bu kadar aşağılarda olduğunu tahmin etmemiştim, ama malesef bugün bunu yaşayarak öğrendim. Siyaset gerçekten çok çirkinmiş, daha iki gün önce buraya gelerek bizlere merak etmeyiniz hiç kimseye bir şey olmayacak diyen bir kişi bu gün bizi kapının önüne koymuştur. Ben 45 yıllık aşçıyım ve birçok yerde çalıştım, hiçbir işletme için 4 ay gibi kısa bir sürede verimsizdir veya verimlidir kararı verilmez. Bu tamamen politik bir karardır, hiç olmazsa çıkıp doğruları söylesinler.”
  

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474