banner564

Varlık içinde yokluk çekiyoruz

Akdağ, son yıllarda Kıbrıs için ayrılan 3,5 milyar liranın kullanılamadığını açıkladı

Varlık içinde yokluk  çekiyoruz
banner598
Türkiye’nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, son yıllarda KKTC için ayrılan 3,5 milyar liralık kaynağın önemli bir kısmının kullanılmadığını söyledi. Akdağ bundan sonraki hedefler arasında Mesarya’daki tarım arazilerinin sulanması ve adaya kablo ile elektrik götürülmesi olduğunu belirtti. KKTC’deki insanların Türkiye ile bağlarının çok güçlü olduğuna değinen Akdağ, küçük marjinal grupların varlığına da dikkat çekti. Akdağ “Bizim hedefimiz oradaki insanların refah içinde olması ve zenginleşmesidir. Çözüm olsun veya olmasın hedefimiz budur” dedi.
Anadolu Ajansı (AA) Editör Masasına konuk olan Türkiye’deki gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Akdağ, Kıbrıs ile ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi, “Kıbrıs’ta, KKTC ve Türkiye arasındaki ekonomik ve kalkınma işbirliğinin yönetilmesi, bu çerçevede yapılacak işleri ortak olarak belirliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak KKTC’ye finansman destek sağlıyoruz. Bu yıl da dahil olmak üzere 3,5 milyar destek paketimiz vardı. Bunun hepsi kullanılmış değil. Bu yıl bunu biraz daha yoğun kullanmaya gayret edeceğiz. Yatırım ortamının gelişmesi içinde çalışacağız. Hem bankacılık sektörü açısından hem mali disiplin açısından KKTC de yapılacak işler var.

2018’de projelere ağırlık verilecek
Su götürdük KKTC’ye. Vatandaşlar çok kaliteli su içiyor. Belediye altyapılarının yapılması lazım birinci işlerden biri bu. İkincisi götürülen suyun yüzde 40’ı içme suyu yetiyor. Geriye kalanını Mesarya ve Güzelyurt ovalarında kullanarak tarımı geliştirmeyi planlıyoruz. Enerji bakanlığı ayrı bir hatla KKTC’ye enerji götürme planı var. Yollar var, KKTC’de sosyal güvenlik sisteminin geliştirilmesi var, Sağlık reformu var gündemde.  Özellikle Türkiye deki şehir hastaneleri ile Kıbrıs’taki işler kolaylaştırma işleri var.
KKTC de yaşayan halk gerçekten Türkiye le bağları güçlü insanlar. Hem milli duruşları hem inançları itibarı ile sağlam duruşları var. KKTC’nin siyasi çözüm olsa da olmasa da kalkınmaya devam edeceğine inanıyorum. Oradaki insanlar zenginleşsin refah içerisinde yaşasın.”

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 10:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Abacılar
Ali Abacılar - 6 yıl Önce

EVET,Türkiye ye Batıdan bakan marjinal küçük bir gurub !AMA o gurub TÜRK devletini tastamam ele geçirdi:o vakit barış hareket ı yeni bitmiş insanlar kurtuluş un sevincini yaşarlarken!!o cehennemler yakmaya doymayan batı eli boş durmadı!;yeni oluşumu! sonrasında kktc yi batılı türküm diyenler le işgal etti.
Onlarda kendilerini çok iyi bir biçimde gizlemeyi başardı bugün EN kuvvetli günlerini yaşıyorlar.
Bu marjinal azınlık batı kuvvetleri!Türkiye ye karşı herdaim hamlelerini yapıyo !sarayda,kamuoyu baskısı adı altında marjinal gurub o'batı kuvvetleri nin sözcülüğü 'nü üsleniyo hebsi bu!böyle devlet yaşatılamaz.
Çok iyi biliyoruz ki BU bat ı kuvvetleri 'ne batı tarafından verilmiş vazife !:vatandaşı devletine küstürmek'ki referandumda işlerine yarasın, yatırımların önünü tıkamak, türklüğü aşağılamak TÜRK MİLLETİ dışında bir millet algısını bir eğitim sistemiyle çocuklar a aşılayıp adadaki türklerin TÜRK MİLLETİ ile gönül bağlarını çözmek,sit alanları 'yla ganimet düzenini sabit tutub rumlar lehine taşınmazları korumak,nüfus u sabit tutarak ak denizde TÜRK hâkimiyetini zayıflamak vedaha..uzatmicam!;kktc de tek çözüm devletin ismini kıbrıs Türk devleti şeklinde degiştirib!yebyeni kadrolarla yebyeni bir türk devleti kurmak.
Deneme yanılmaya da vaktimiz yok!;tamamen Turkiye 'nin desteğine tebessüm etmek lazım.
İNSAN itaat etmeye yönelik YARATILDI:iyiye itaat i terk edenler !kötü ye itaat etmekten ASLA KURTULAMAZLAR.
Türkiyeyi doğru bilgilendirebilecek tek kanal gazete diyalog.

Akın  Tangül
Akın Tangül - 6 yıl Önce

Güçlü Türkiye ve güçlü Türk ordusu bizim gururumuzdur

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473