banner564

Vatandaş çile çekiyor

Devlete gelir sağlayan Araç Kayıt Dairesi’nde izdiham yaşanıyor

Vatandaş çile çekiyor
banner598
Hakan YILDIRIM
   Bakanlar Kurulu’nun aldığı Seyrüsefer Affı kararı nedeniyle Araç Kayıt Dairesi’nde yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. Umutsuz bekleyişin devam ettiği Araç Kayıt Dairesi’nde kimi vatandaş işini birkaç saatte hallederken, kimisi ise günlerce gidip gelmek zorunda kalıyor.
   Trafik polisleri yaptıkları kontrollerde eksik olan evraklara ceza yazarken, diğer taraftan aracının seyrüseferini ödemeye çalışan vatandaş Araç Kayıt Dairesi önünde saatlerce kuyrukta bekliyor. Özellikle özel sektörde çalışan vatandaş iş yerlerinden izin alamayınca, işlemlerini yaptıramıyor. 
   Yıllardır çözülemeyen sorun haline gelmiş olan Araç Kayıt Dairesi’nde çile devam ederken, vatandaş, bugünkü manzaranın çağ dışı olduğunu savunuyor. Vatandaş, “çaresiz beklemek zorundayız. Aksi takdirde polis ceza yazıyor” diye de sitem etti.

Vatandaş ne dedi?

Doğan Sahir: Ben saatler önce geldim ancak sıra çok olduğu için başka bir işimi halletmeye gidip tekrar geldim. Ancak sıra geldi.

Hayrullah Kurt: Yaklaşık iki saat bekledim. İşi gücü bıraktık Mağusa’dan geldik. Böyle olmaması lazım. 30 sene önceki olay bu. 

Metin Güven: Oto elektrikçisiyim. Arabanın evrakını çıkarmaya geldik. Bu seyrüseferin kalkması gerekiyor. Öyle araç kayıt başka yerde, elektrik başka yerde olmaz. Hepsinin bir arada toplanması lazım. Derme çatma olmaz bu işler. Devletin el atması lazım.

Mustafa Kaçar: 1 saat 15 dakika bekledim. Taksiciyim, işimden gücümden oldum. Müşteri gitti ama polisler ceza yazmasın diye bu kadar vakit bekledim. Online sisteme geçilmesi lazım bence. Seyrüsefer ödüyoruz, her şey online olarak yapılabilir.

Nuri Karadağ: Buraya dün de geldim. Numara çoktu, yetiştiremedim. Gittim, bugün yine geldim. Özel sektörde çalışıyorum, işi gücü bıraktım. İnsanlar bunun için çıkartmıyor zaten seyrüseferi. Geliyorlar, bekliyorlar, gidiyorlar. 

Mehmet Hafızoğlu: 3 gündür, Girne’den soru sormaya geldim ve 11.15’te burası kapalıydı. Bir de yazılı olarak veriyorlar. Girne’den buraya sorumuza cevap bulmak için geliyoruz, 3. gün çok şükür bulduk.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2017, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473