banner564

Vatandaş uyanmalı

Sahte 100’lük banknotları piyasaya sürmekle suçlanan Hasan Cebe’nin başı derde girdi

Vatandaş uyanmalı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da şoför olarak çalıştığı “İtimat” isimli otobüs firmasına ait minibüs içerisinde bulduğu sahte paraları tasarrufuna alan ve bir kısmı ile borcunu ödeyip bazı harcamalar yapan Hasan Cebe, tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Derman, zanlı Hasan Cebe’nin 6 Ocak 2017 tarihinde, saat 17.00 sıralarında, Gazimağusa’da bir sokakta yürüdüğü esnada, bir polis ekibi tarafından üstünde yapılan arama sonucunda, pantolonunun cebinde bulunan cüzdanı içerisinde, 30 adet, toplamda 3 bin TL olan sahte 100 TL’lik banknotlar bulunduğunu anımsattı. 
Derman, zanlının kendilerine gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirtti.
Derman, zanlının ifadesinde konu sahte paraları şoför olarak çalıştığı İtimat Şirketine ait minibüsün arka koltuğunda kırmızı bir poşet içerisinde bulduğunu ve tasarrufuna aldığını, paraların bir kısmını başka bir şahsa verdiğini, kendisinin işyerinde bulunan kafeteryaya olan 100 TL’lik borcunu ödediğini ve bu paraların bir kısmı ile alışveriş yaptığını anlattığını aktardı.

Aranan bir şahıs var
Piyasaya dağılmış olan sahte banknotlar olduğunu ve mesele ile ilgili aranmakta olan bir şahsın daha olduğunu belirten Derman, soruşturma maksatlı mahkemeden zanlı aleyhinde 8 gün tutukluluk emri talep etti. 
Savcı Serhan Bundak bu talebi 6 gün ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 6 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473