banner564

Vecdet Oktekin, dün son yolculuğuna uğurlandı

Londra’da yaşamını yitiren eski milletvekili Vecdet Oktekin, dün son yolculuğuna uğurlandı

Vecdet Oktekin, dün son yolculuğuna uğurlandı
banner598
Londra’da yaşamını yitiren eski milletvekili Vecdet Oktekin, dün son yolculuğuna uğurlandı.
Oktekin için dün Cumhuriyet Meclisi’nde tören düzenlendi.
Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Meclis Başkan Vekili Ünal Üstel, bakanlar, milletvekilleri, eski bakan ve milletvekilleri ile Oktekin'in ailesi katıldı.
Saygı duruşu ve saygı geçişi ile tamamlanan törende aile adına konuşma yapan İbrahim Yapıcıoğlu, Vecdet Oktekin’in ülke ve topluma hizmetler verdiğini, Kıbrıs Türk sanayisinin gelişmesine katkı sağladığını anlattı.
Yapıcıoğlu, en genç milletvekillerinden olan Oktekin’in Türk Cemaat Meclisi ve KKTC’nin kurulmasında da hizmetleri olduğunu anlatarak, Oktekin’e Allah’tan rahmet diledi.

Üstel: Değerli bir büyüğümüzü kaybettik
Cumhuriyet Meclis Başkan Vekili Ünal Üstel de, bugün hep birlikte büyük bir acıyı paylaştıklarını ifade ederek, aileye sabırlar diledi. Üstel, ülkenin değerli bir büyüğünü kaybettiğini belirterek, Oktekin’in yıllarca topluma hizmet ettiğini kaydetti.
Oktekin’in cenazesi Girne Nurettin Ersin Paşa Camii’nde kılınan namazın ardından Karaoğlanoğlu Kabristanlığı’na defnedildi.
Oktekin, 20 Eylül 1933’de Limasol’da doğdu. Londra’da Yüksek Kimya Mühendisliği eğitimi alan Oktekin, 28 Temmuz 1960’Ta 26 yaşında en genç milletvekili olarak Türk Cemaat Meclisi’ne seçilen Oktekin, 1970’e kadar milletvekilliği yaptı.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473