banner564

Vicdan azabı bir ömür sürecek

İskele’deki feci kazada, aynı motosiklette bulunduğu arkadaşı Adem Yaran’ın ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen Onur Girti 3 buçuk yıl ceza aldı

Vicdan azabı bir ömür sürecek
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Türkiye’den iş görüşmesi için geldikleri Kuzey Kıbrıs’ta, konaklayacakları otele giderken İskele bölgesinde, Bafra ile Çayırova arasında geçirdikleri trafik kazasında aynı motosiklette bulunduğu arkadaşı Adem Yaran’ın ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen Onur Girti hakkındaki karar dün açıklandı.
Bafra yakınlarında 27 Şubat 2017 tarihinde motosiklet ile salon aracın çarpışması sonucunda  meydana gelen ve Adem Yaran’ın yaşamını yitirdiği  feci trafik kazası ile ilgili olarak yargılanan motosiklet sürücüsü Onur Girti, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından suçlu bulunarak 3 buçuk yıl hapse mahkum edildi.
 
Sağ şeride geçerek salon araçla yüz yüze çarpıştılar
Mahkeme, kazada yönetimindeki 34 VT 2985 İstanbul plakalı motosikleti ile Çayırova istikametinden Bafra istikametine doğru seyretttiği sırada sağ şeride geçerek BS 585 plakalı araçla çarpışan sürücü Onur Girti’nin kazanın oluşumunda katkısal kusuru olduğuna, salon araç sürücüsünün ise herhangi bir katkısal kusurunun bulunmadığına bulgu yaptı.

Ölümlü trafik kazaları her geçen gün artmaktadır
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan heyet başkanı, Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, ölümle sonuçlanan trafik kazalarının ülkemizde her geçen gün artmakta olduğuna ve tarifi imkansız acılara yol açtığına vurgu yaptı. 
Huzurdaki meselede sanığın kazanın oluşumunda doğrudan kusuru olduğuna da dikkat çeken Aksun, sanık lehindeki hafifletici nedenleri de inceledikten sonra, sanığa kamu yararı gereği hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını aktardı. Aksun, sanık Onur Girti’yi 3 buçuk yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Sedye ile mahkeme huzuruna çıkarılmıştı
Onur Girti, 27 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen ve arkadaşının yaşamını yitirdiği feci trafik kazasından 16 gün sonra, sedye ile İskele Kaza Mahkemesi’ne getirilmiş ve davaları görülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmişti. Karar sonrası oldukça üzgün olan sanık, aldığı cezasının yaşadığı vicdan azabının yanında hiç olduğunu söyler gibiydi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473