banner564

Ya 5 bin Euro ya da ölüm

Tehditle para tahsil etmeye çalışan 4 Pakistanlı, polisin silahlı operasyonu sonucunda yakalandı

 Ya 5 bin Euro ya da ölüm
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da tehditle para tahsil etmeye çalışan Pakistan uyruklu 4 kişi, önceki gün akşam polisin silah da kullandığı nefes kesen operasyonu sonucu yakalandı.
Alacak verecek meselesi yüzünden iki kardeşi zorla alıkoyup soygun suçunu işleyen zanlılar Sohail Ahmad, Malik Shahevkh, Hasan Ali Cilani, Taımour Sabır dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların kendilerine borcu olan iki kardeşten birini evlerinde rehin tutup, diğer kardeşten ise para isteyip ölüm tehditleri yağdırdıkları öne sürüldü.
Polis, Pakistan uyruklu zanlılar Sohail Ahmad, Malik Shahevkh, Hasan Ali Cilani, Taımour Sabır ve iki erkek şahsın önceki gün meydana gelen “zorla insan kaçırma, soygun, şiddet tehdidi ve darp” suçlarından dolayı gözaltına alındıklarını söyledi. 

Manzura’dan 5 bin Euro istediler
Zanlıların önceki gün Kemuoran Manzura’dan 5 bin Euro para istediğini ve vermemesi halinde öldürmekle tehdit ettiğini kaydeden polis, zanlıların ayrıca Memnun’u darp edip üzerinde bulunan 200 dolar ve 70 TL parayı aldığını söyledi.
Polis, zanlıların daha sonra Manzura’nın kardeşi İmran Manzura’yı arayıp para istediklerini ve vermemesi halinde abisini öldüreceklerini söylediklerini belirtti. 

“Zorla araca bindirip kaçırmaya çalıştılar”
Polis, İmran Manzura’nın zanlıların talebi üzerine olay yerine gittiğini ve zanlıların burada İmran Manzura’nın üzerinde bulunan bin 500 Euro parayı alıp, geri kalan parayı alacakları yere götürmek amacı ile zorla araca bindirip insan kaçırmaya teşebbüs ettiklerini ifade etti. 

İki kardeşten alınan paralar kayıp…
Zanlıların aynı gün tespit edilip tutuklandıklarını kaydeden polis, iki kardeşten alınan 200 Dolar, bin 500 Euro ve 70 TL’nin kayıp olduğunu, alınacak ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu belirterek zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Adada öğrenci olarak bulunuyorlar…
Mahkeme zanlıların bir gün tutuklu kalmasını talep ederken söz hakkı alan Malik Shahevkh, ülkede öğrenci olarak bulunduklarını, Kemuoran Manzura’dan alacakları olduğunu ve aylardır kendilerini oyaladıklarını öne sürdü. Zanlı, Kemuoran Manzura’nın birçok kişiye borcu olduğunu da ileri sürerek, konuyla ilgili daha önce polise şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474