banner564

‘Ya KTHY gibi olursa’

Diyalog’un, suyun yönetimi konusundaki yayınları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı

‘Ya KTHY gibi olursa’
banner598
Çiğdem AYDIN 
  Diyalog’un, Türkiye’den gelen suyun yönetimi konusundaki haber ve yorumları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Vatandaşların bu konuda ikiye bölündüğüne ilişkin dünkü manşet haber ise sosyal medyada en çok tartışılan konu oldu. Onlarca vatandaş, suyun yönetimi konusundaki düşüncelerini ortaya koyarken, bazılarında KTHY gibi iflas korkusunun hakim olduğu görüldü.
  İşte görüşler:

Metin Bazukuvvet: 
“Bir belediyeyi idare edemeyenler borç batağında yüzdürenler mi suyu yönetecek neyle hangi personelle hangi parayla güldürmesinler bizi bu güne kadar ne katkı yaptılar da yönetmek isterler bana bir başarı göstersinler destekleyim. Bu arada unutulmamalı KTHY’yi ille de biz yöneteceyik diye hisseleri alıp nasıl yönettik hala hafızalarda tarih tekerrür mü edecek acaba.” 
Oğuz Yılmaz:
“Su yolunu bulur. Türkiye'de mahalle muhtarının karar verdiği bir olaya burada bir çözüm bulamıyorlar.”
Dolunay Hasan Dayı: 
“Bırakalım suyu bence devletimiz yönetsin. Boğulacak olursak, valla araba yerine gemi alırız bu işkence haline gelen trafikten de kurtuluruz.”

Hayriye Gargın Pürtül:
“Devlet yönetimine ve yerel yönetimlere güvenilmiyor... Diyoruz ki çalışmıyorlar. Yapmazlar iyi yapamazlar herkes kendi cebini doldurma derdinde... Bunu bu hükümet ve yerel yönetimler içinde söylüyoruz. Bundan öncekiler içinde söyledik... O zaman esas sorun suyu kim nasıl yönetecek değil bunları yönetecek kişileri bulmak… Ya ülkemizde gerçekten vatanı ve milleti için çalışacak insan yok ya da varda biz bulamıyoruz... Çünkü hükümettekileri de yerel yönetimdekileri de halk seçiyor... Burası bir ülke ise kendi hükümeti ve yerel yönetimleri var ise ve bunların varlığı kabul ediliyor ise... Bu tartışma niye ki... Komşudan doğal gaz alıyoruz diye yönetimini ona mı verdik ki?.. Çünkü devlet yönetimine ve yerel yönetimlere güvenilmiyor... Diyoruz ki çalışmıyorlar. Yapmazlar, yapamazlar herkes kendi cebini doldurma derdinde... Bunu bu hükümet ve yerel yönetimler için de söylüyoruz. Bundan öncekiler içinde söyledik... O zaman esas sorun suyu kim nasıl yönetecek değil bunları yönetecek kişileri bulmak... Ya ülkemizde gerçekten vatanı ve milleti için çalışacak insan yok ya da varda biz bulamıyoruz... Çünkü hükümettekileri de yerel yönetimdekileri de halk seçiyor...”

Barış Tilki: 
“Su akar yolunu bulur.”

Kaya Dikkaya: 
“Bu aslında bir polemik değil protokol imzalandığı anda suyu Türkiye’nin yöneteceği belliydi. Şimdi birilerinin ben yönetirim diye ortaya çıkması popülizmden başka bir şey değil. Aslında suyu kimin yönettiği değil de vananın başında kimin olduğu önemli sen burada yönettim dersin vana kapanır pes ederdin.”

Asam YBN: 
“suyu biz yönetelim demek isterdim ama bizi yönetmeyi bilemeyenler suyu nasıl yönetecekler? Bence TC yönetsin... Yarın o bir gün torpil işler kaynına kardeşime beleş suda verir bunlar... Haksızlık olmasın... Kısacası güvenmiyoruz.”

Serdar Cesurer: 
“Suyu Su dairesi yönetmeli yani devlet....”

Faisal Cemiloğlu: 
“Suyun en iyi şekilde sivil toplum örgütü yönetir diye düşünüyorum.” 

Mersinlik Muhtarlığı:
“İki uçağı yönetemeyenler suyu nasıl yönetme kabiliyetini kendilerinde buluyorlar.”

Mehmet Ayalı Salihoğulları: 
“Suyu bence TC yönetsin bizim devletimiz bunu da yüzüne gözüne bulaştıracak…”

Metin Maraşalı: 
“Yap işlet devret modeli en iyisi ancak Ercan gibi olmasın biri verir digeri ben geri alırım der kim güvenecek bu hükümetin yaptıklarına.” 


Hasip Ufuk: 
“Biri verir diğeri alır değil. Aslında uygulandığında çok güzel olan bir projenin, bakan değişiminden dolayı iç siyasete kurban edilmesiydi.”

Hasan Kurumanastırlı: 
“Suyu Su dairesi yönetsin.” 

Mehmet İnancı: 
“Çiğerci Ahmet güzel yönetir… Veya muhtar Meraklı’ya… O zaman bakın siz… Kimse kavga etmez!..”

Hasip Ufuk: 
“Su, içme suyu ise biz yönetmeyelim. Çünkü bugüne kadar belediyelerde verilen içme suyu adı altındaki sıvı ile bırakın içmeyi el yüz yıkanmaz. Ve inanılmaz pahalı. Üstelik bu suyun arıtılacağından bahsediliyor. Mağusa örneği ortada. Yani bizim işimiz değil. En fazla 1 sene sonra öz varlığımızdır özelleştirmeyelim diye eylem yaparız ve 250 çalışanı devlete aktarmak zorunda kalırız. Çünkü biz yönetirsek!!! Kontrolsüz istihdam kesin. İyi çalışmalar.”

Olgun Selçuk Amcaoğlu: 
“Beski’nin kuruluşunda yer alan 26 belediyenin 16 tanesi ekonomik olarak batmış durumda iken ve gelecek suyun içme suyu olarak çeşmemizden akması için yaklaşık 650 milyonluk yatırıma ihtiyaç varken kuruluşta sermayesi bile olmayan beski bu işi yalnız asla yapamaz ancak bu işin ehli şirketlerle oluşturulacak konsorsiyumlarla fiiliyatın içinde olabilir ve olmalıdır da. Yani şuan sermayesi bile olaya bir Beski yatırımı yapamaz ve tek başına popülist açıklamalarla milliyetçilik dersleri vererek bu işi başaramaz.”

Mustafa Ulaş: 
“Aslında anlaşılan bizde oldukça çok kişi istemiyor TC nin suyunu!!!!! En iyisi Türkiye suyu denizden Rumlara versin. Aynı şartlarla yani özel kişilerin işletmesi şartıyla. Veya İsrail’e de gönderebilir... Hani bizimkiler TC’nin parasını, suyunu, elektriğini istemiyor ya! Zorla verecek değil ya... O da isteyene versin...” 

Kemal Salih: 
“CTP belediyeleri yönetsin.”

Semra Vehbi Yıldız: 
“ Bir kehanet vardı yanılmıyorsam: ''Üçüncü dünya savaşı Orta Doğu da su savaşlarından çıkacak'' Allah korusun…”

Olgunay Köse:
“Su hayattır... Onu ancak hırsız olmayanlar yönetmeli.”

Ayşe Sürmelioğlu: 
“Bence özel bir şirket olsun derim ben.”

Lütfi Tosun:
“KKTC, yönetsin KIB-TEK’in yaptığı gibi herkesi çıldırtsınlar en pahalı suyu da kullanalım… Belediyeler kendilerini bataklıktan kurtarmak için suyu da yok pahasına herkese satacaklar çok güzel planlar yapıyorlar yeter artık bu halk sizin köleniz değildir…”

Zihni Bilgehan:
“Kafalar karışık çünkü her kafadan bir ses çıkar. Yapamayacağın işe de talip olma, nedeni ise kırığı, yırtığı, tamiri kim yapacak ve nasıl?”

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474