banner564

Yakınları süreyi çok buldu

Gazimağusa’daki kavgada polisin belindeki tabancayı çekip alan Öczan Hangün’e 3,5 yıl hapislik verildi

Yakınları süreyi çok buldu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Kaza Mahkemesi binası önünde 20 Ağustos 2015 tarihinde çıkan olaylar sırasında, görevli polis memurunun belindeki tabancayı kanunsuz bir şekilde çekip alan Özcan Hangün, suçlu bulunarak 3 buçuk yıl hapse mahkum edildi.
Karar sonrasında Hangün’ün yakınları sürenin çok uzun olduğunu belirterek tepki gösterdi.
Davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyelerinden Yargıç Hasan Dağlı, Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde 20 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen olaylar sırasında darp edilen Özcan Hangün’ün, görevli bir polis memurunun belindeki tabancayı kanunsuz bir şekilde tasarrufuna aldığını aktardı. Ancak tabancanın emniyetini açmadığını ve daha sonra polisin müdahalesi ile konu tabancanın geri alındığını söyleyen Dağlı, sanığın işlemiş olduğu suçun kamu düzenini bozan ve tedirginlik yaratan bir suç olduğunu belirtti.

Büyük bir olaya neden olabilirdi
Dağlı, sanığın polisin belindeki tahrip gücü yüksek tabancayı aldığını söyleyerek, konu tabancanın müdahale edilip geri alınmamış olsa sonucu kestirilemeyecek büyük bir olaya neden olabileceğine dikkat çekti. Mahkeme binası önünde, görevli polis memurunun silahının alınmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını vurgulayan Dağlı, sanığın bu suçu özellikle mahkeme binası önünde işlemesinin ağırlaştırıcı bir faktör olduğunu söyledi.

Başarılı bir komandoydu
 Hafifletici nedenleri de incelediklerini belirten Dağlı, 18 yıl boyunca komando olarak görev yapan sanığın bu süre zarfı içerisinde başarılı operasyonlara imza atmasını, tabancanın emniyetini açmamasını ve konu tabancayı kendini darp edenleri uzaklaştırmak amacı ile kullanmasını sanık lehine değerlendirdiklerini söyledi.
Dağlı, sanığa suçun vahameti ile orantılı bir hapislik cezası takdir etmeyi uygun görüp sanığı 3 buçuk yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473