banner564

‘Yandım’ dedi

15 yaşındaki kıza cinsel tecavüzden yargılanan 69 yaşındaki İmam Kazğan’a 10 yıl hapis cezası verildi

‘Yandım’ dedi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 19 Ağustos 2014 tarihinde, evine gelerek kendisinden para isteyen 15 yaşındaki kıza, yatak odası içerisinde cinsel tecavüz ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 69 yaşındaki İmam Kazğan hakkındaki karar dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı. 
İmam Kazğan’ın işlediği suçun yaygınlaştığına ve toplumda büyük infiale yol açtığına dikkat çeken Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, sanığın işlediği suçun hoşgörülemeyeceğini vurgulayarak sanığı 10 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan heyet başkanı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın işlemiş olduğu suça yasa koyucunun müebbet hapislik cezası öngördüğünü anımsattı. 

Toplum derinden etkileniyor
Sanığın işlemiş olduğu cinsel tecavüz ve cinsel istismar suçlarının vücut bütünlüğüne müdahale mahiyetinde olduğunu ve mağdurları üzerinde ruhsal tahribat yarattığını belirten Esendağlı, bu gibi suçların küçük yaştaki çocuklar üzerinde daha ağır sonuçlar doğurduğunu ifade etti.
Bu tür suçların toplumda büyük öfke uyandırdığına ve küçük çocuklara karşı işlenmesinin infiali arttırdığına dikkat çeken Esendağlı, bu tür suçlara ceza verirken kamu menfaatinin ön planda tutulması gerektiğinin altını çizdi.
Zor durumu ve çazesizliğinden istifade etti
Sanığın, müşteki ve ailesini tanıdığını belirten Esendağlı, evden kaçarak kendisinden para isteyen müştekiye karşı bu suçu işleyen sanığın, müştekinin zor durumu ve çaresizşiğinden istifade ederek konu suçları işlediğini bunun da sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olduğunu vurguladı.

Müştekinin uyuşturucu kullanması suçu hafifletmez
Sanık avukatının mahkemedeki savunmasına değinen Esendağlı, müştekinin uyuşturucu kullanmasının ve ailesinden habersiz evden kaçmasının sanığın bu suçu işlemesindeki vahameti azaltmadığını belirterek bu hususların hafifletici nedenler olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Hafifletici nedenlerde göz önünde bulunduruldu
Sanığın 69 yaşında olmasını, mahkemeden özür dilemesini, benzeri sabıkası olmamasını ve bu olaydan ötürü 3 yıldır insan içerisine çıkamasını da sanık lehinde değerlendirdiklerini anlatan Esendağlı, sanığın işlediği suçun çok ciddi ve vahim suç türleri arasında olduğunu tekrarladı.
Esendağlı, bu tür suçlara mahkemelerin hoşgörü ile yaklaşmasının mümkün olamayacağını belirterek kamu menfaati ön planda tutularak sanığa hapislik cezası takdir etmeyi uygun ve adil bulduklarını ifade etti. Esendağlı, sanığı 10 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.
Sanık, karardan sonra büyük şok yaşayarak “Yandım” diyerek mırıldandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2017, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474