banner564

‘Yandım, yandım’

16 gramlık uyuşturucudan yargılanan Muzaffer Önbıçak, 15 ay hapislik kararını duyunca fenalaştı

‘Yandım, yandım’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde Narkotik Şube ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucu tasarrufunda 10 gram kokain ve 6 gram “sentetik cannabinoid” türü  olmak üzere toplamda 16 gram uyuşturucu madde bulunan Muzaffer Önbıçak Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından oybirliği ile suçlu bulunarak 15 ay hapis cezasına mahkum edildi.
   Gazimağusa Ağır Ceza Mahkehe heyeti adına kararı üye yargıç Mesut Mesutoğlu okudu, sanığı gerek kendi kabul beyanları gerekse İddia Makamı’nın mahkemeye sunduğu olgular ışığında oybirliği ile suçlu bulup mahkum ettiklerini açıklayan Mesutoğlu, gerek Gazimağusa gerekse Girne Ağır Ceza Mahkemesi oturumlarından gözlemledikleri  sonuca göre  uyuşturucu suçları ile ilgili davaların Ağır Ceza Mahkemelerini gündemlerinde açık ara en ön sırada olduğu söyledi. Toplum içerisinde giderek yaygınlaşan ve kullanım yaşı ortaokul çağlarına kadar düşen uyuşturucu ile mücadelede toplumdaki her birey ve organa büyük görevler düştüğünü söyleyen  Mesutoğlu, bu bağlamda etkin ve sıkı denetimlerin arttırılmasının ve bir rehabilitasyon merkezinin acilen hizmete girmesinin gerekliliğini vurguladı.

Hoşgörü ile bakılamaz

    Mahkemelerin de uyuşturucu ile mücadelede üzerine düşen görevi yerine getirmesinin kaçınılmaz olacağını belirten Mesutoğlu, bu bağlamda mahkelemerin uyuşturucu suçlarına hoşgörü ile bakmasının mümkün olamayacağını ifade etti. 
    Huzurdaki meselede sanığın iddianameye konu suçları planlı programlı işlediğini anlatan Mesutoğlu, bunun sanık aleyhine ağırlaştırıcı bir faktör olduğunu kaydetti.
   Sanık lehindeki hafifletici nedenleri de titizlikle değerlendirdikten sonra sanığa verilecek en uygun cezanın hapislik cezası olduğu kanaatine vardıklarını belirten Mesutoğlu, sanığa işlemiş olduğu suçun vahameti ile orantılı ibret verici bir ceza vermeyi uygun ve adil bulduklarını ifade ederek sanığı 15 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.
Foto: Muzaffer Önbıçak.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474