banner564

Yanlış hesabı bozarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan adalar konusunda Yunanistan'ı; doğal gaz konusunda Rumları çok sert sözlerle uyardı

Yanlış hesabı bozarız
banner598
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimlerin dikkatlerinden kaçmadığını belirtti. Yunanistan ve Rum Yönetimini sert bir dille uyaran Erdoğan, “Yanlış hesap yapanların senaryolarını nasıl Fırat Kalkanıyla, Zeytin Dalı operasyonuyla çok yakında Münbiç'te ve diğer bölgelerde atacağımız adımlarla bozuyorsak, onların hesabını da bozarız ve bozacağız" dedi.
Kıbrıs açıklarında faaliyet gösteren yabancı şirketlerin, Rum tarafına güvenerek hadlerini ve güçlerini aşan işlere alet olmamalarını tavsiye eden Erdoğan, "Bunların efelikleri, bizim ordumuzu, gemilerimizi, uçaklarımızı görene kadardır. Bu işin, öyle gözlerden uzak kaya parçalarında gizlice fotoğraflar çektirmekle, hiçbir geçerliliği olmayan anlaşmalarla, bölgeye sondaj gemileri getirmekle olmayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz" diyerek uyarıda bulundu.

Yanlış hesap yapanları uyardı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Rum tarafının Kıbrıs açıklarındaki tek yanlı faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Ülkemizin, güneyindeki gelişmelere yoğunlaşmasına fırsat bilerek Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz. Güney sınırlarımızda yanlış hesap yapanların senaryolarını nasıl Fırat Kalkanıyla, Zeytin Dalı operasyonuyla çok yakında Münbiç'te ve diğer bölgelerde atacağımız adımlarla bozuyorsak, onların hesabını da bozarız ve bozacağız." dedi.
"Kıbrıs açıklarında faaliyet gösteren yabancı şirketlere, Rum tarafına güvenerek hadlerini ve güçlerini aşan işlere alet olmamalarını tavsiye ediyoruz." diyen Erdoğan, şunları söyledi:
"Bunların efelikleri, bizim ordumuzu, gemilerimizi, uçaklarımızı görene kadardır. Bu işin, öyle gözlerden uzak kaya parçalarında gizlice fotoğraflar çektirmekle, hiçbir geçerliliği olmayan anlaşmalarla, bölgeye sondaj gemileri getirmekle olmayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz."
Erdoğan, Türkiye’nin tarihten, anlaşmalardan ve uluslararası hukuktan gelen haklarınının sonuna kadar takipçisi olduğunu belirterek, “Bizim için Afrin neyse Ege'deki, Kıbrıs'taki haklarımız da odur" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 02:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 6 yıl Önce

Ağzınıza,yüreğinize sağlık Sn CB R.T.Erdoğan,siz güçlü Türkiye'nin mesajını vererek KKTC halkının yüreğine de su serpiyorsunuz,bu fanatizm,tehdit v.s değildir,Rum ve Yunan'ın anladığı dil maalesef budur

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474