banner564

Yargı süreci başlasın

Erhüman, TÜK’ün batırıldığı iddiaları üzerine hükümete çağrı yaptı

Yargı süreci başlasın
banner598
Aytuğ TÜRKKAN
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Tufan Erhürman, hükümeti Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) konusunda yargı sürecini başlatmaya davet etti.
Erhürman, Diyalog Tv’de katıldığı Detay Programında TÜK ile ilgili yaşanan tartışmalara farklı bir yaklaşım getirdi. 
Hükümetin TÜK’ü kurtarma amaçlı tarımsal ithal ürünlere yüzde 3 fon kararını eleştiren Erhürman, bunun yanlış olduğunu ifade etti. 
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun “TÜK’ü CTP batırdı” söylemini de eleştiren Erhürman, Çavuşoğlu’na mesaj gönderdi. 
Erhürman,  “Eğer CTP döneminde her hangi bir siyasi ya da idari yetkili… Bunların somut ağır kusurları, kastları, veya yolsuzlukları olduğu için TÜK battıysa, şu hale gelmişse Genel Sekreter olarak çağrımdır hiç vakit geçirmeden disiplin soruşturması, yargısal süreçleri, savcılığa başvurma süreçlerini hemen başlatsınlar. Sayıştay’ı harekete geçirsinler, Sayıştay TÜK’ün içerisine girsin, bu konularda siyasi veya idari kusurlar, kasıtlar ya da yolsuzluklar varsa ortaya çıkarsınlar. Eğer bunlar ortaya çıkar yargılanır ve mahkum olma durumu olursa ben Genel Sekreter olarak hiçbir şekilde sahip çıkmayacağım.”  
Erhürman,  CTP’li eski bakan Erkut Şahali’nin TÜK ile ilgili sürekli olarak rakamlarla Çavuşoğlu’na yanıt verdiğini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473