banner564

Yargıya ve polise meydan okuma

Mahkeme bahçesinde ‘iki farklı’ grup arasında başlayan kavga hastaneye sıçradı, 4 kişi yaralanırken, aralarında İsmet Felek’in de bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı

Yargıya ve polise meydan okuma
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da dün aksiyon filmlerindeki sahneleri aratmayan olaylar yaşandı. Kaza Mahkemesi karşısında iki grup arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralanırken her iki gruptan toplam 40 kişi tutuklandı.
Gazimağusa Büyük Sanayi bölgesinde 5 Temmuz 2014 tarihinde Özcan Hangün, Ömer Satıağalar, Cüneyt Arık ve Akif Uygur isimli sanıkların, işyerini bastıkları Ali Osman Uçanok’u darp etmesi ile ilgili olarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yapılan duruşmanın ertelenmesi sonrasında ortalık karıştı.  Duruşma öncesi mahkeme binasının karşısına gizlenen Uçanok’un adamları, sanıkların mahkeme binasından çıkmasının ardından, Ali Osman Uçanok’un el işareti ile  gizlendikleri yerden çıkarak saldırıya geçti.

Hangün, polisin tabancasını aldı tetiğe bastı ancak…
Cüneyt Arık’ın arabasının ön camını kıran Uçanok’un adamları Özcan Hangün ve diğer sanıklara  bıçak ve sopalarla saldırdı. Bu sırada Özcan Hangün bir polis memurunun belinden aldığı tabancayı polis subayı Asım Başaranel ile polis memuru Güralp Sayılı’ya ve bir basın mensubuna doğrultarak tetiğe bastı, ancak tabancanın emniyetinin kapalı olması sayesinde tabanca ateşlenmedi. Polis, Özcan Hangün’ü etkisiz hale getirerek elinden tabancayı aldı.
 
Hastane de devam etti
Polisin büyük uğraşları sonucu önlenen olayda yaralanan Kamil Uçanok ile Özcan Hangün Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Taraflar arasındaki öfke mahkeme binasının önünde kalmayarak hastaneye taşındı.
 İsmet Felek’i,n adamları olduğu iddia edilen bir grup Gazimağusa Devlet Hastanesi’ni basarak, müşahede altında tutulan Kamil Uçanok’un odasına girdi.
Hastaneyi birbirine katan öfkeli grup, Kamil Uçanok’u darp ederek burnunu kırdı.

Polis gün boyu tutuklama yaptı
Olaylarla birlikte geçen polis ekipleri Gazimağusa’da olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Gazimağusa’ya takviye olarak Çevik Kuvvet Ekibi gönderildi.
Polis soruşturma kapsamında, olaya karışanları tespit ederek gün boyu tutuklama yaptı. Elde edilen bilgilere göre dün Gazimağusa’da çete savaşlarını andıran olayda polis, toplam 40 kişiyi gözaltına aldı.

İsmet Felek karakolda…
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre polisin gözaltına aldığı ve bugün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılması beklenen zanlılardan 24’ü İsmet Felek, 16’sı da Kamil Uçanok cephesinden.
 Gözaltına alınanlar arasında; İsmet Felek, Ömer Satıağalar, Nuh Erk, Kamil Uçanok, Akif Uygur, Ali Bada gibi isimler bulunuyor.

Uçanok İnşaat’ta güvenlik önlemi
Polis ekipleri ayrıca, Büyük Sanayi bölgesinde bulunan Uçanok İnşaat’ın şantiyesinde güvenlik önlemi aldı. Gece boyunca kent genelinde devriye gezen ve şüpheli araç ve şahısları kontrol eden polis ekiplerinin, yeni zanlıları gözaltına alabileceği öğrenildi. Zanlıların bugün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmaları bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473