banner564

Yarından sonrası için 2 faklı senaryo

İster Eroğlu, ister Akıncı, KKTC’de iç siyaset kızışacak

Yarından sonrası için 2 faklı senaryo
banner598
Raif DOĞRU
   Aylardır ülke gündemini meşgul eden Cumhurbaşkanlığı seçimi yarın tamamlanıyor. İkinci tur seçimde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu veya Mustafa Akıncı’nın kazanması halinde ne tür gelişmelerin yaşanacağı merak ediliyor.
   Diyalog; değişik siyasi görüşlere sahip kişilerle yaptığı değerlendirme sonucunda bugün okurlarına 2 farklı senaryoyu aktarıyor.

Senaryo:1
   Eroğlu Cumhurbaşkanı seçilir. Özkan Yorgancıoğlu Pazartesi akşamı CTP Parti Meclisi toplantısında görevinden istifa eder ve hükümet düşmüş olur.
   Eroğlu; yeni hükümeti kurma görevini, 18 milletvekiline sahip UBP’nin Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e verir. Özgürgün; 8 milletvekiline sahip DP ile ‘Kritik bir sayıda’ hükümet kurar.
   Toplam 50 milletvekilinin bulunduğu parlamentoda 26 sayı ile hükümet kurmanın zorluğu dikkate alınarak TDP’ye de koalisyona katılma teklifi götürülebilir.
   TDP kabul etmezse 26 milletvekili ile UBP-DP hükümeti kurulur.
   Bu arada CTP olağanüstü kurultaya gider, Mehmet Ali Talat parti genel başkanı seçilir.

Senaryo: 2

   Mustafa Akıncı Cumhurbaşkanı seçilir. Özkan Yorgancıoğlu CTP genel başkanlığından istifa eder ve olağanüstü kurultay kararı alınır. Talat, genel başkanlığa aday olur.
   Bu süre zarfında yeni hükümeti kurma görevi CTP’den Ferdi Sabit Soyer’e veilir. Soyer, hem UBP, hem DP ile müzakere yapar.
   UBP hükümete katılırsa; Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan mağlubiyet nedeniyle başlayan parti içi tepkiler bir süreliğine diner. Hükümete ortak olmazsa o zaman CTP gibi olağanüstü kurultaya gider.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474