banner564

‘Yasak olmaz’

Koray Başdoğrultmacı, Rumların desteğini aldı, Gazimağusa’daki Türk mahkemesi önünde Kıbrıs bayrağı açtı

‘Yasak olmaz’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da işyerinde eşi ile beraber 2 yıl  önce Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açan ve şikayet üzerine tutuklanıp kendisine dava açılan Koray Başdoğrultmacı dün yargılandığı Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde yine Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açarak protestoda bulundu. 
Başdoğrultmacı’ya eşi Çinel’in yanı sıra Güney Kıbrıs’tan gelen Kıbrıslı Rum dostları da destek verdi.
Protesto sırasında konuşan Başdoğrultmacı, 2 yıl önce Larnaka yolu üzerinde bulunan iş yerinde eşi ile beraber Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açtığını ve 4 kişinin şikayeti ile tutuklandığını, daha sonrada hakkında dava açıldığını söyledi. Davasının dün itibarı ile 16.kez ertelendiğini belirten Başdoğrultmacı, 2 yıldan beri mahkemeye gidip geldiğini ifade etti. Bir an önce duruşmasının başlamasını istediğini belirten Başdoğrulmacı, “Suçum yoksa artık beraat etmek istiyorum” dedi. Maddi ve manevi her türlü tazminat hakkını kullanacağını belirten Başdoğrultmacı, kendisinin alt yönetim olmayı reddettiğini söyledi.

“Anastasiadis destek veriyor”
“Bizim tek devletimiz Kıbrıs Cumhuriyeti’dir” şeklinde konuşan Başdoğrultmacı, Rum yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis’in de kendisine destek verdiğini söyleyerek gelecek hafta içinde Anastasiadis ile görüşeceğini öne sürdü. 
Türkiye Cumhuriyeti bakanlarının Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağının dalgalandığı bir çok organizasyona katıldığını söyleyen Başdoğrultmacı, Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını ülkemizde açmanın neden yasak olduğuna bir türlü anlam veremediğini ifade etti. 
Koray Başdoğrultmacı’ya destek için Güney Kıbrıs’tan gelen Kıbrıslı Rumlar’da barış için caba göstermeliyiz şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473