banner564

Yasal girişim başlatılacak

Sağlık Bakanlığı, Remzi Gardiyanoğlu’nun açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, tamamen iftiraya dayalı olduğunu duyurdu

Yasal girişim  başlatılacak
banner598
Sağlık Bakanlığı, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) Başkanı Remzi Gardiyanoğlu’nun Birlik adına basında çıkan açıklamalarının, gerçeği yansıtmadığını kaydederek, “kişisel hırslarla sağlığın tartışılmasına izin vermeyeceklerini” belirtti.
Sağlık Bakanlığı, sağlık sisteminin paydaşlarından biri olan KTSÇHB’nin “yasal dayanaktan yoksun”, “tamamen iftiraya dayalı” ve “sağlık sisteminde kaos yaratmaya yönelik” açıklamaları ve girişimleri ile ilgili yasal girişimde bulunacağını da açıkladı.
Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “gerçeği yansıtmayan açıklamalarına, halkımızın yanlış bilgilendirilmemesi ve kendisinin sağlık üzerinden politika yapmasına ve kişisel hırslarının karşılanmasına asla izin vermemek adına cevap verme gereği duyulmuştur” dedi.
Bakanlık, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu’nun, “bakanlık ve yetkililerinin, kamu hastaneleri haricinde yasa dışı çalışmaya devam eden kamu hekimlerini görmezden gelerek, haklarında disiplin soruşturması başlatmamak suretiyle Yargıtay’ın mandamus emirnamesine aykırı hareket ettiği” iddiasını sürdürerek yeni açıklamalar ve girişimler yaptığını kaydetti.

“Şikayetler değerlendirildi…"
Açıklamada, KTSÇHB’nin 2 Ağustos tarihinde Bakanlığa yapılan şikayet başvurusuna müteakip, 3 Ağustos tarihinde gerekli görevlendirmelerin yapıldığı ve Bakanlığın 4-12 Ağustos’ta tüm özel klinik, özel hastane ve özel muayenehanelerde çeşitli denetimler yaparak, hazırlanan raporu KTSÇHB ve Ombustman’a ulaştırdığına dikkat çekildi.

“Denetimler devam ediyor”
Açıklamada, konunun hassasiyetini göz önünde bulunduran Bakanlığın 28 Ağustos, 4 Eylül ve 15 Eylül tarihlerinde de görevlendirilen müfettişler tarafından tüm ilçelerde kontrol ve denetimler yaptığı, bundan sonraki süreçte de ikinci iş yasağının uygulanması konusunda gerekli denetim ve kontrollerin yapılmaya devam edileceği vurgulandı.
Sağlık Bakanlığı açıklamasında ayrıca sağlık sisteminin paydaşlarından biri olan KTSÇHB’nin “yasal dayanaktan yoksun”, “tamamen iftiraya dayalı” ve “sağlık sisteminde kaos yaratmaya yönelik” açıklamaları ve girişimleri ile ilgili Bakanlığın yasal girişimde bulunacağı da kaydedildi.

Gardiyanoğlu: Konu 3 Ekim’de görüşülecek
Öte yandan Serbest Çalışan Hekimler Birliği, "Mandamus emrine riayetsizliğin" ortadan kaldırılmasını talep etti.
Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Mandamus Emrine riayetsizliğin ortadan kaldırılması amacıyla Sağlık Bakanlığı aleyhine hapislik istidası dosyaladıklarını ve bahse konu istidanın 3 Ekim tarihinde görüleceğini duyurdu.
Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanlığı aleyhine 2015 yılı Kasım ayında Mandamus Emirnamesi ısdar etmek amacıyla başlattıkları hukuk mücadelesini anımsatarak, Yüksek Mahkemenin 1 Şubat 2017 tarihinde alınan Mandamus emrini hatırlattı.
Sağlık Bakanlığı’nın Mandamus emirnamesine aykırı olarak yükümlülüklerini bugüne değin yerine getirmediğini ileri süren Gardiyanoğlu, emre riayetsizliğin ortadan kaldırılmasını talep etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473