banner564

Yaşar Akdoğan, 5 gün daha polis hücresinde

Eşi Akile Akdoğan’ı balkondan atarak ölümüne sebep olmakla suçlanan Yaşar Akdoğan, 5 gün daha polis hücresinde

Yaşar Akdoğan, 5 gün daha polis hücresinde
banner598
Sis perdesi aralanmadı

Girne’nin sevilen ismi iki çocuk annesi Akile Akdoğan’ın, geçtiğimiz Aralık ayında, Girne’de ikamet ettiği apartmanın balkonundan düşerek hayatını kaybetmesinin ardındaki sis perdesi henüz kalkmadı. İlk etapta balkondan atlayarak intihar ettiği düşünülen ve geçtiğimiz günlerde 11 yaşındaki kızının ifadesinin ardından Akile Akdoğan’ın cinayete kurban gittiği öne sürülmüştü.
Akdoğan çiftinin 11 yaşındaki kızları T.A,  uzman psikologlar eşliğinde verdiği ifadede annesini babasının balkondan attığını söylemişti....
Akile Akdoğan’ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, katil zanlısı koca Yaşar Akdoğan dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı için ek süre talep edildi.
Olayın soruşturmasını yürüten Polis Müfettişi Eren Gözügüzel, 30 Aralık tarihinde balkondan düşerek yaşamını yitiren Akile Akdoğan’ın ölümüyle ilgili cinayet soruşturması başlatıldığını, bu kapsamda eşi Yaşar Akdoğan’ın tutuklandığını hatırlattı. 

“Annemi babam attı…”
Polis, çiftin 11 yaşındaki kızları T.A’nın “annemi babam attı” şeklinde ifadesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 2 günde 15 kişinin sorgulandığını, T.A’nın günlüğünün kanıt olarak alındığını ve uzmanlar tarafından inceleme altına alındığını söyledi. Polis, çiftin komşularından yeniden ifade alacaklarını, 15 kişiyi daha sorgulayacaklarını ve bu 15 kişiden 5’şinin çocuk olduğunu ifade etti. T.A’nın sorgulamasının devam ettiğini, sosyal hizmetler görevlisi ile psikologlardan oluşan 6 kişilik bir ekibin küçük kızdan ifade aldığını kaydeden polis, ayrıca olay mahallinde zanlı ile birlikte canlandırma yapılacağını da söyledi. 

Boyra, tutuksuz yargılama istedi
Cinayet soruşturmasının devam ettiğini belirten polis, zanlının tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılmasını talep etti.Polisin ardından söz hakkı alan zanlı avukatı Boysan Boyra da müvekkili hakkındaki soruşturmanın aylar önce tamamlandığını, polisin zaten tüm emareleri topladığını ifade ederek, zanlının tutuksuz kalmasını talep etti. 

“Serbest kalırsa soruşturmaya etki edebilir…”
İddia makamı ise olayın ciddiyetine bulgu yaparak, 11 yaşındaki kızın günlüğünün henüz yeni tespit edildiğini, günlüğün uzmanlar tarafından inceleneceğini, olay yerinde canlandırma yapılacağını ve yeni kanıtlar çıkabileceğini, ayrıca zanlının komşularından tekrar ifade alınacağını belirterek, zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceğini kaydetti.

5 gün daha polis hücresinde
Aktarılan olguların ardından duruşmaya bir saat ara veren mahkeme daha sonra kararını açıkladı. Mahkeme, soruşturmanın devam ettiğine bulgu yaparak, olay yerinde canlandırma yapılacağını, 11 yaşındaki kızın orada bulunacağını, komşulardan ifade alınacağını belirtti. Zanlının etki etme olasılığı olduğuna vurgu yapan mahkeme, zanlının tutukluluk süresinin 5 gün daha uzatılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474