banner564

Yaşatmayız

Sevdiği genç ile kayıplara karışan genç kızın ailesi, Türkmenköy’de dehşet saçtı

Yaşatmayız
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’ ya bağlı Türkmenköy’de dün Yeşilçam filmlerini aratmayan bir olay yaşandı. Yaklaşık 2 yıldan beri 24 yaşındaki Deniz Mahsucu’ya aşık olan 20 yaşındaki Ayşe H. bu durumu ailesine aktarıp, evlilik izni istedi. 
Kızın ailesi ise buna şiddetle karşı çıktı.  İddiaya göre, genç kız, ailenin tavrına bir tepki olarak, sevgilisi Deniz Mahsucu ile kayıplara karıştı. 
Bunu haber alan kızın ailesi de, Mahsucu’nun ikamet ettiği evi basarak, içerde ve dışarda ne varsa, tümünü kırıp geçirdi. 
Bölge sakinlerine göre, evliliğe şiddetle karşı çıkan kızın ailesi gençlere bir de ‘yaşatmayız’ mesajı bıraktı.


Yakınları olayı anlattı
Diyalog’a  konuşan Deniz Mahsucu’nun halası Asiye Yetişmiş, Deniz ile Ayşe’nin 2 yıldır birbirlerini deliler gibi sevdiklerini söyledi.  Deniz’in 15 yıl önce annesinin Kanserden öldüğünü babasının ise kendisini terk ettiğini anlatan Yetişmiş, Deniz’in o yaştan itibaren yalnız yetiştiğini kaydetti. Annesiz büyüyen ve babasından da sevgi ve ilgi görmeyen Deniz’in yaklaşık 2 yıldır bu kızı sevdiğini ifade eden Yetişmiş, kızın da Deniz’i çok sevdiğini ve iki kez kendi isteği ile Deniz’a kaçtığını savundu.


Ayşe ile Deniz Güney’e gitti
Yetişmiş, Ayşenin ilk kaçışında sabah 03.00 sularında  Denizin evine geldiğini belirterek, sevgililerin daha sonra ise birlikte Girne’ye gittiklerini ifade etti. Ayşe’nin bir kez daha  Deniz’e kaçtığını anlatan Asiye Yetişmiş,  ikilinin bu kez de  Yeşilırmak’a kaçtıklarını söyledi. Yetişmiş, ailenin durumu farkedip polise bildirmesiyle  çiftin tespit edilerek, genç kızın ailesine teslim edilmesinin ardından Ayşe’nin  şiddete maruz kaldığını söyledi.

Evi darmadağın ettiler
Dün  sabah kızın anne, baba, dede ve amcalarının Ayşe’nin  yeniden Deniz’e kaçması üzerine, Deniz’in evine giderek evi dağıttıklarını söyleyen Yetişmiş, ailenin Deniz’e ağıza alınmayacak küfürler savurduğunu ayrıca kızın dedesinin “İkinizi de vuracam” diyerek gençleri tehdit ettiğini öne sürdü.  Deniz’in özel bir firmada çalıştığını anlatan Yetişmiş, gençlerin birbirlerini 2 yıldır sevdiklerini ve hiçbir şekilde bir birilerinden vazgeçemeyecekelerini yineledi.

Polis soruştyuruyor
 Dörtyol Polisi bu gelişmelerin ardından olayla ilgili soruşturma başlattı.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474