banner564

Yaşlılara minnet borcu ödenecek

Saner, Eski Lapta Huzur Evi’nin yerine yenisinin yapılması için açılan proje yarışmasının son aşamada olduğunu bildirdi

Yaşlılara minnet  borcu ödenecek
banner598
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bakan Saner mesajında; ‘‘ömürlerinin büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmete adamış yaşlıların; dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en önemli varlıklar’’ olduğunu kaydetti.
İnsana ve özellikle yaşlılara yönelik şefkat ve dayanışmanın, karşılıksız sevgi ve saygı ile olması gerektiğini belirten Saner, “Bu bizim onlara olan minnet borcumuzdur” dedi.
Saner, Bakanlığının 2017 yılında planlamış olduğu projeler kapsamında, yaşlılara ikinci baharlarını yaşayacakları çağdaş bir huzurevi kazandırmak için; eski Lapta Huzurevi’nin bulunduğu noktaya, yeniden huzurevi inşa etmek amacıyla Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği ile proje yarışması düzenlenmesine yönelik çalışmalarını tamamlama aşamasına geldiklerini ifade etti.
Saner, Yaşlılar Haftası boyunca, Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından 500’e yakın yaşlıya farklı bölgelerde çeşitli sosyal etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

Yaşlılar Haftası etkinliklerle kutlanacak 
Öte yandan 18-24 Mart Yaşlılar Haftası etkinliklerle kutlanacak. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, etkinlikler bugün saat 11.00’de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’in Lapta Huzurevi’ni ziyaretiyle başlayacak. 
Bakan Saner ziyaretinde 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nın açılışını yapacak.
Lefkoşa ve Lefke bölgelerinde Sosyal Hizmetler Dairesi’nden hizmet alan yaşlılara 20 Mart Pazartesi günü saat 13.00’te Lefkoşa Golden Tulip Otel’de yemek verilecek.
21 Mart Salı günü ise, Lapta Huzurevi-Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezindeki yaşlılar, saat 13.00’te Merit Otel’de öğle yemeğinde olacak.
22 Mart Çarşamba günü, Güzelyurt bölgesindeki Sosyal Hizmetler Dairesi’nden hizmet alan yaşlılara Kaplıca Karadenizliler Restoran’da yemek verilecek. Yemek saat 13.00’te başlayacak. 
İskele-Karpaz-Mehmetçik Bölgelerindeki Sosyal Hizmetler Dairesi’nden hizmet alan yaşlılara ise 24 Mart Cuma günü Acapulco Otel’de öğle yemeği verilecek. Yemeğin başlama saati yine 13.00. Yaşlılar haftasının son etkinliği ise 27 Mart Pazartesi günü yapılacak. 
Akdoğan-Mağusa bölgesindeki Sosyal Hizmetler Dairesi’nden hizmet alan yaşlılara, Lord Palace Otel’de saat 13.00’te öğle yemeği verilecek. 

Gazimağusa Belediyesi yemek düzenledi
Gazimağusa Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla İkinci Bahar Yaşam Kulübü üyelerine yönelik öğlen yemeği düzenledi.
Belediye’den yapılan açıklamaya göre, önceki gün ve dün 2 grup olarak düzenlenen yemek, Salamis Bay Conti Resort Otel’de yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473